Balsojuma rezultāti Internetā liecina, ka par Eiropas gada cilvēku Eiropas kustības Latvijā rīkotajā aptaujā varētu kļūt dziedātājs Renārs Kaupers, taču balsojuma gala rezultātu vēl noteiks kustības valde. Par to preses konferencē informēja Eiropas kustības Latvijā (EKL) valdes loceklis Rolands Rikards.
Par to preses konferencē informēja Eiropas kustības Latvijā (EKL) valdes loceklis Rolands Rikards.

"Par Eiropas gada cilvēku jākļūst cilvēkam ārpus politikas, kas pārstāv dažādas sabiedrības grupas," sacīja EKL prezidents Ainārs Dimants.

Kauperam nodoto balsu ziņā seko Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga. Cilvēki balsojumos minējuši arī politologu Ati Pabriku un Sidnejas olimpiādes zelta medaļas ieguvēju Igoru Vihrovu.

Kopumā savas balsis Internetā nodevuši 50 cilvēki, bet pārējie to vēl var izdarīt līdz 15.decembrim. Nobalsot par sev simpātiskāko kandidatūru var Internetā home.parks.lv/ekl vai nosūtot vēstuli uz EKL biroju.

EKL Eiropas gada cilvēku Latvijā ievēlē jau trešo gadu. Pirmajā gadā šo titulu ieguva Eiropas Komisijas administratīvais darbinieks Briselē Eduardo Bruno Deksnis, kas izdevis vairākas fundamentālas grāmatas par Eiropas Savienību. Bet par pagājušā gada Eiropas cilvēku Latvijā kļuva bijušais ārlietu ministrs Valdis Birkavs, kuram balvu piešķīra par politisko konsekvenci.

Eiropas cilvēku Latvijā paziņos 18.decembrī Melngalvju namā, kur svinīgā pasākumā kopā sanāks visi EKL biedri un atbalstītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!