Par Latvijas mūzikas 2000.gada ierakstu piektdien atzīts Imanta Kalniņa "Pūt, vējiņi" Liepājas simfoniskā orķestra un diriģenta Māra Kupča izpildījumā. Piektdien Dailes teātrī notika Latvijas mūzikas ierakstu kompāniju "Gada balvas 2000" pasniegšana, kurā noteica labākos 13 nominācijās.
Par labāko
pop&rock albumu
atzīts Lindas Leen "Let's Go Insane", labākā
pop&rock dziesma
- "On My Way To The Big Light", ko izpilda Ainars Mielavs un "The Waterboys". Par labāko
video
atzīta "The Hobos" dziesmas "Christian" videoversija.

Balva par labāko deju dziesmu piešķirta "Tune-L" izpildītajai "Hold Me Tight", savukārt par labāko deju albumu balva piešķirta "Brighthouse" un "Tune-L" kopdarbam.

Veiksmīgākais, radiohits pērn bijusi "Prāta vētras" dziesma "My Star".

Par labāko 2000.gada klasiskās mūzikas albumu atzīta "Latvijas kordziesmu antoloģija IV. 1966.-1990.", ko izpilda Rīgas kamerkoris "Ave Sol". Par labāko tautas mūzikas albumu atzītas ierakstu kompānijas "Upe" "Šūpuļdziesmas".

Balvu par labāko debiju saņēma Linda Leen, bet "Veco zaldātu" balvu par mūža ieguldījumu estrādes muzikas attīstībā piešķīra dziesmu autoriem Elgai Īgenbergai un Raimondam Paulam.

Labākais pērnā gada šlāgeris ir Harija Spanovska izpildītā "Rudens Rīga", savukārt labākais šlāgeralbums - ""Bumeranga" labāko dziesmu izlase."

Dziedātāja Linda Leen pavisam ieguvusi četras balvas - "labākā debija", "labākais "pop&rock" albums", kā arī balvas par labāko deju dziesmu un deju albumu, jo viņa vēl piedalījusies "Tune-L", kā arī "Brighthouse" un "Tune-L" projektos.

"Gada balvas 2000" pasniegšanas pasākumu atraktīvi vadīja "Prāta vētras" puiši Kaspars Roga un Jānis Jubalts.

Uz 13 nominācijām pavisam pretendēja vairāk nekā 12 ierakstu kompānijas - "Mikrofona ieraksti", "Upe", "Platforma Records", "Brainstorm Records", Latvijas Radio un citas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!