Latvijas radiostacijās šonedēļ nonākusi grupas "Prāta vētra" jaunā dziesma "Ir vieglāk". Kā aģentūru LETA informēja ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Guntars Račs, dziesma būs iekļauta grupas jaunajā albumā "Kaķēns, kurš atteicās no jūrasskolas", kas iznāks 10.septembrī.
Dziesma "Ir vieglāk" ierakstīta Dānijā, ierakstu studijā "Puk Studio".

"Kā parasti, sēdējām studijā un domājām, kuru dziesmu rakstīsim nākamo. Grupas ģitārists Jānis Jubalts sāka spēlēt "Ir vieglāk" akordus, un producents uzreiz sarosījās un teica, ka varētu mēģināt šo," ieraksta procesu raksturo grupa.

Pēc pāris stundu mēģināšanas dziesmas koncepcija bijusi skaidra un sācies ieraksts. Tā kā nakts bijusi zvaigžņota, grupas bundzinieks Kaspars Roga un skaņu inženieris Stīvs nolēmuši, ka bungas jāraksta zem klajas debess. Grupas solists Renārs Kaupers atzīst, ka pašlaik, klausoties dziesmu, viņam vienmēr atmiņā ataust skats, kā Roga aizvērtām acīm sit bungas zem dāņu debesīm, netālu no studijas helikopteru nosēšanās laukuma.

Dziesmā "backing" balsis kopā ar "Prāta vētru" ierakstījuši dāņu grupas "Party Animals" dalībnieki. "Dāņi tikko bija atbraukuši, mēs cilājām draudzības kausus. Tonijs piedāvāja ierakstīt "back" vokālus tāda nepiespiestā atmosfērā. Drīz uz mūsu galdiņa parādījās daudz mikrofona statīvu, austiņas… un tā mēs dziedājām," stāsta "Prāta vētra".

Pilnais albums ar nosaukumu "Kaķēns, kurš atteicās no jūrasskolas" Latvijā iznāks 10.septembrī. Albumā iekļautas 11 dziesmas, kuras producējis Tonijs Mansfīlds. Tās ierakstītas divās ierakstu sesijās - šā gada janvārī Anglijā un martā - Dānijā.

Deviņas albumā iekļautās dziesmas ir latviešu valodā un divas - angļu. Savukārt albuma angļu valodas versija "Online" Baltijas valstīs iznāks 10.septembrī, bet Eiropā - oktobrī. Nākamgad "Online" iznāks arī Amerikas Savienotajās Valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!