Ceturdien, 25.oktobrī, Radio SWH Priekšnams Metro ietvaros notiks viens no retajiem grupas Skumju akmeņu koncertiem, kurā būs dzirdama viena no pēdējo laiku populārākajām grupas dziesmām “Neaizej”.
Grupas Skumju akmeņi dziesma Neaizej Radio SWH topā ir spējusi noturēties 7 nedēļas un šobrīd atrodas 17. Vietā. Alternatīvai grupai šo var uzskatīt par lielu panākumu, jo dziesmas popularizēšanai netika veikti nekādi promo pasākumi.

Arī pati grupa ir iemantojusi atzinību tikai diezgan šaurajā neatkarīgā roka scēnā, kaut gan tā dibināta jau tālajā 1994. gada rudenī, piedalījusies dažādos lielākos un mazākos festivālos - Sinepes un Medus (Lielā sinepju balva 1995. gadā), Bildēs, Valmieras rokfestivālos, Kokneses rokfestivālā un izdevusi divus albumus Pilns nāves vecums vientulībā (1995.) un Skumju akmeņi (1997).

Par grupas vizītkarti var uzskatīt tās dziedātāju Helēnu, kuras balss kopā ar grupas mūziku raisa asciācijas ar grupu Cranberries.

Dziesmas Neaizej panākumi ir spilgts piemērs, kā alternatīva grupa kļuvusi zināmāka plašākam ļaužu pulkam tieši pēc piedalīšanās Radio SWH Priekšnamā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!