Londonā 36 gadu vecumā mirusi grupas "Stereolab" dziedātāja Mērija Hansena. Grupas pārstāvis Miks Hotons pavēstīja, ka pirmdien, kad Hansena braukusi ar velosipēdu Londonas centrā, noticis ceļu satiksmes negadījums.
"Mēs domājam, ka viņu notrieca automašīna, iespējams, smagā automašīna, bet es šobrīd patiesi neko vairāk par to nezinu," sacīja Hotons.

Grupas dalībnieki paziņojumā ir pauduši skumjas par Hansenas nāvi. "Bēdas par viņas nāvi ir satriekušas grupu," teikts paziņojumā. "Mērija bija īpašs cilvēks. Mēs domās esam kopā ar viņas ģimeni un draugiem, kam viņas ārkārtīgi pietrūks."

Austrāliete Hansena grupā "Stereolab" dziedājusi kopš 1992.gada. Grupu 1990.gadā dibināja Tims Džeins un Letīcija Sadjē pēc tam, kad abi bija satikušies kādā koncertā Parīzē.

Grupa "Stereolab", kuras skanējumā apvienojas sešdesmito gadu melodiskais pops un ārtroka elementi, ir viena no ietekmīgākajām deviņdesmito gadu alternatīvajām grupām.

Sakarā ar Hansenas nāvi grupas interneta lapā vairāki "Stereolab" fani publicējuši savas atmiņas. Kāds atceras pirmo reizi, kad redzējis grupas koncertu. "Mērija patiešām izcēlās. Viņa šķita jauka un patīkama," viņš raksta.

"Ak, mans Dievs," saka kāds cits. "Laiks saglabāt prātā jaukās atmiņas. Viņas dziedāšana bija fantastiska, viņas ģitārspēle - lieliska, un viņa bija tik forša. Dusi mierā, mīļum."

Hansenas mirstīgās atliekas tiks pārvestas uz Austrāliju, un bēres notiks šonedēļ viņas dzimtajā pilsētā Meriboro, kas atrodas netālu no Brisbenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!