Pēc īslaicīgas pievēršanās džezam, popmūzikai un kantrī, Eta Džeimsa atgriezusies pie ritma un blūza, dziedot ar aizturētu spēku un pikantu asumu. Pie blūza karalienes sāniem ir divi jauni prinči - Džeimsas dēli Donto un Sameto, kas albumā darbojušies kā producenti, skaņu inženieri, kā arī spēlējuši bungas un basģitāru.
Jaunās asinis līdzsvaro klasisko un mūsdienīgo pieeju, ļaujot mātei brīvi interpretēt visdažādākās melodijas. Boba Dilana dziesmai "Gotta Serve Somebody" dziedātāja piešķīrusi Vecās Derības autoritatīvo noskaņu, savukārt "Rolling Stones" disko ēras enerģiskā hita "Miss You" temps ir palēnināts, pārveidojot dziesmu par juteklisku salauztas sirds atklāsmi.

Savu ritmu Džeimsa patiesi atradusi tādās ritma un blūza pērlēs kā O.V.Raita izteiksmīgajā "Don't Let My Baby Ride" Reja Čārlza nesteidzīgajā "Come Back Baby" un Otisa Redinga rotaļīgajā "Hawg for Ya". Dziedātājai dota pietiekama iespēja izteikties, jo daudzas dziesmas ir piecas līdz septiņas minūtes garas. Ar albumu "Matriarch of the Blues" Eta Džeimsa atgriezusies pie saknēm un atguvusi savu blūza karalienes troni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!