Šodien Rīgas dome, AS" Dienvidu tilts" un "Deutsche Bank AG" parakstīja Dienvidu tilta būvniecības finansēšanas līgumus, informēja Rīgas dome Finanšu departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja Sigita Škapare.
"Deutsche Bank AG" finansēs Dienvidu tilta pirmās kārtas būvniecību par 82,24 miljoni latu ekvivalentu summai eiro valūtā ar fiksētu likmi 6,28% gadā no piesaistītās finansējuma summas.

Apstiprinātais Dienvidu tilta būvniecības finansēšanas modelis paredz, ka AS "Dienvidu tilts" saņems no "Deutsche Bank AG" nepieciešamo finansējumu tilta celtniecībai saskaņā ar tilta celtniecības grafiku.

Paredzēts, ka Rīgas dome uzsāks maksājumus par tiltu AS "Dienvidu tilts" ar 2010.gadu, kad celtniecības projekta pirmā kārta būs noslēgusies, un Dienvidu tilts būs nodots ekspluatācijā. Rīgas dome veiks norēķinus ar AS "Dienvidu tilts" līdz 2025.gadam regulāru ikmēneša maksājumu veidā.

Kā ziņots, būvniecības pirmajā kārtā tiks uzcelts Dienvidu tilts, kā arī izbūvēti krustojumi ar Krasta un Bauskas ielu.

Otrajā kārtā paredzēts izbūvēt trīs līmeņu krustojumu Slāvu apļa vietā un Austrumu maģistrāles savienojumu ar "Via Baltica" ceļu. Projekta trešajā kārtā paredzēta piebrauktuves izbūve no Vienības gatves līdz Bauskas ielai.

Dienvidu tilta projekta otrās kārtas būvniecībai nepieciešamos 58,95 miljonus latu un trešajai kārtai vajadzīgos 25,52 miljonus latu Rīgas dome iepriekš plānoja piesaistīt kā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Projekts finansējuma saņemšanai jau sagatavots un iesniegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!