20. jūlijā Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) pieņēma lēmumu mobilo telekomunikāciju operatoriem piešķirt papildus 300 000 numuru. "BITE Latvija" tika piešķirts tikai 60 000 numuru – mazāk kā trešo daļu no tā, kas nepieciešams "BITE Latvija" sākotnējiem darbības uzsākšanas plāniem, informēja uzņēmuma pārstāve Aukse Armonaite.
"Mēs esam dziļi sarūgtināti un neapmierināti ar šo lēmumu. Līdz šim Latvijas amatpersonu lēmumi atbalstīja vispārējos mērķus konkurences radīšanai Latvijas telekomunikāciju tirgū. Fakts, ka šo acīmredzami nepamatoto lēmumu pieņēma Latvijas regulators, kas ir apliecinājis savu vēlmi radīt īstu konkurenci, ir grūti saprotams," – teica Jespers Teils Eriksens, "BITE Latvija" izpilddirektors.

Pēc Eriksena vārdiem, šo lēmumu izprast ir vēl grūtāk tapēc, ka uzņēmuma "BITE Latvija" pienākums ir nodrošināt nacionālo tīkla pārklājumu un pakalpojumus klientiem Latvijā. "Mēs tiešām neredzam loģiku, kapēc mums ir uzdots izveidot valsts mēroga pārklājumu un maksāt 6.7 miljonus latu par licenci, ja regulators tagad mums nedod iespēju iegūt vairāk kā dažus procentus tirgus. Tas ir sāpīgs trieciens mobilo pakalpojumu lietotājiem, kas Latvijā sagaida augstākas kvalitātes pakalpojumus un taisnīgākas cenas," - piebilda Eriksens.

Uzņēmumam BITE, kā UMTS/GSM licences izsoles uzvarētājam, iepriekš jau tika piešķirts 40 000 telefona numuru. Maijā BITE pietiecās uz papildus 210 000 numuriem, ar ko sekmēt savu pakalpojumu ieviešanu 2005. gadā.

Uz doto brīdi BITE jau ir veikusi ievērojamas investīcijas un ir nodemonstrējusi savu gatavību uzsākt darbību Latvijā jau šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!