Rīgas Fondu biržas (RFB) Oficiālajā un Otrajā sarakstā kotēto akciju apgrozījums šonedēļ bija 194 000 latu, kas ir gandrīz piecas reizes mazāk par apgrozījumu iepriekšējā nedēļā, kad tas bija 876 000 latu, informē "SEB Latvijas Unibankas" finanšu tirgus analītiķis Dainis Stūrmanis.
Vidējais akciju apgrozījums dienā šonedēļ bija 65 000 latu, kas ir mazāk par vidējo akciju dienas apgrozījumu iepriekšējā nedēļā - 175 000 latu. "Lai gan jāņem vērā papildu divas brīvas dienas, tomēr tik zema aktivitāte tirgū nebija gaidāma," atzina Stūrmanis.

Pēc speciālista teiktā, tirgū valdošā mierīgā atmosfēra neveicina arī lielo institucionālo investoru iesaistīšanos. Līdz ar to veidojas situācija, ka likviditātes trūkums izraisa esošo pozīciju slēgšanu un tirgus kļūst arvien mazāk aktīvs.

Akciju indekss "OMX Rīga" šonedēļ, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, samazinājās par 0,36% - līdz 621,92 punktiem.

Viļņas Fondu biržas indekss "OMX Vilnius" šonedēļ pieauga par 0,64%, bet akciju tirgus apgrozījums samazinājās līdz 3,3 miljoniem latu. Šonedēļ visaktīvāk kaimiņvalsts biržā tirgotas "Ukio bankas" akcijas. To apgrozījums sasniedza 0,85 miljonus latu.

Tallinas Fondu biržas indekss "OMX Tallinn" šonedēļ samazinājās par 0,9%. Saruka arī akciju tirgus apgrozījums, kas šonedēļ bija gandrīz 8,2 miljoni latu. Lielākais apgrozījums kaimiņvalsts biržā šonedēļ bija ar pasažieru kuģniecības kompānijas "Tallink" akcijām, kas sasniedza 5,8 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!