Šī gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika posmu, būvniecības izmaksas Latvijā vidēji palielinājušās par 18,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
Visstraujāk - par 44,5% - gada laikā palielinājās strādnieku darba samaksa. Izmaksas mašīnu un mehānismu uzturēšanai un ekspluatācijai palielinājās par 16,9%, būvmateriālu cenas - par 6,9%.

Vislielākais būvizmaksu pieaugums bija vērojams biroju ēku renovācijā - par 30,3%, rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības ēku rekonstrukcijā un celtniecībā - par 19,8%, pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē - par 18,3% un transporta objektu būvē - par 17,5%.

Dzīvojamo māju celtniecībā izmaksas palielinājās par 14,7%, izglītības un veselības aizsardzības ēku renovācijā - par 9,9%.

Šī gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, būvniecības izmaksas palielinājās vidēji par 8,8%. Tik ievērojams būvizmaksu kāpums ceturkšņa laikā Latvijā nebija novērots kopš 1995.gada otrā ceturkšņa, kad būvizmaksas paaugstinājās par 10,4%.

Ievērojami - par 21,7% - palielinājās strādnieku darba samaksa. Mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 6,1%, būvmateriālu cenas - par 2,8%.

Visvairāk izmaksas palielinājušās biroju ēku un izglītības un veselības aizsardzības ēku renovācijā - attiecīgi par 15,6% un 10,1%. Rūpniecības, lauksaimniecības un tirdzniecības ēku rekonstrukcijā un celtniecībā izmaksas pieauga par 8,7%, transporta objektu būvē - par 8%, dzīvojamo māju celtniecībā - par 7,4%.

Pazemes maģistrālo cauruļvadu izbūvē izmaksas palielinājās par 4,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!