Valdība plāno nākamgad veidot valsts budžetu ar pārpalikumu 0,2% no iekšzemes kopprodukta, kas ir aptuveni 32 miljoni latu, pirmdien žurnālistiem pavēstīja finanšu ministrs Oskars Spurdziņš.
Valdība sākts darbs pie sabalansēta budžeta veidošanas, tā lai turpmākajos gados valsts budžetu izdotos veidot ar pārpalikumu gan 2009. un 1010.gadā, skaidroja ministrs.

Spurdziņš atklāja, ka ministrijas nākamā gada budžeta pieprasījušas kopumā par 300 miljoniem latu vairāk, nekā šogad un valdības locekļiem līdz septembra beigām būtu jāvienojas par jomām, kurās iespējams optimizēt darbību, samazināt finansējumu un citādi mazināt plānotos tēriņus.

Ministrs informēja, ka nākamgad sociālajā budžetā paredzēts pārpalikums, bet valsts budžetā - deficīts.

Ministrs žurnālistiem minēja, ka vislielāko finansējumu pieprasījusi Labklājības ministrija, kura plānojusi jaunus pabalstus un Satiksmes ministrija, kurai nepieciešami lieli līdzekļi līdzfinansējuma nodrošināšanai lieajos infrastruktūras projektos.

Neskatoties uz to, ka valdībai un ministrijām priekšā vēl stāv nopietns darbs pie budžeta prioritāšu saskaņošanas, Spurdziņš cer, ka līdz 1.oktobrim valdībai izdosies iesniegt valdībā budžeta likumprojektu.

Ministrs skaidroja, ka grūtāku budžeta plānošanu padara arī tas, ka valdība ir apņēmusies plānot budžetu ne tikai vienu gadu uz priekšu, bet vēlas plānot budžeta pārpalikumu arī turpmākajos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!