SIA "Albarons" nākamgad bijušās Slokas celulozes un papīra fabrikas teritorijā plāno izveidot četru miljonu eiro (2,74 miljonu latu) vērtu metāla kausējumu ražotni, šodien ziņo laikraksts "Bizness&Baltija".
Ferokausējumus plānots piegādāt AS "Liepājas metalurgs", AS "Krāsainie lējumi", kā arī eksportēt uz Skandināvijas valstīm.

Ražotnes jauda būs 12 000 tonnu ferokausējumu un 3000 tonnu silīcija. Izejvielas galvenokārt tiks iepirktas ārvalstīs.

Metalurģiskās nozares uzņēmumā plānots izveidot 70-80 jaunu darba vietu.

Dokumentus ražotnes izveidei SIA "Albarons" iesniegusi Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts birojā, laikrakstu informējis uzņēmuma direktors Aleksandrs Lisaks. "Ja neparedzētu apstākļu dēļ birokrātiskais process neievilksies, jau 2005.gada vidū mēs sāksim darbu," norādījis uzņēmējs.

Kā norāda laikraksts, projekta orientējošā vērtība ir četri miljoni eiro. Patlaban uzņēmums izvērtē vairākus risinājumus finansējuma nodrošināšanai, piemēram, piesaistīt ārvalstu investīcijas vai izmantot kredītlīdzekļus.

Kā informē "Bizness&Baltija", Slokā veidojamā ražotne būs pirmais šāds uzņēmums Baltijas valstīs.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija, 2002.gadā reģistrētās SIA "Albarons" īpašnieki un arī vadītāji ir Aleksandrs un Jurijs Lisaki. Katram no viņiem pieder 50% uzņēmuma daļu.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu, kā darbības veidi norādīti nelauksaimniecisko starpproduktu, atkritumu un lūžņu vairumtirdzniecība, vairumtirdzniecības aģentu darbība, pārējo mājsaimniecības preču vairumtirdzniecība un cita statūtos paredzētā darbība.

Pērn uzņēmuma apgrozījums bija 70 166 lati, salīdzinot ar 23 411 latiem 2002.gadā. Uzņēmuma zaudējumi 2003.gadā bija 1402 lati, salīdzinot ar 349 latiem 2002.gadā.

Valsts Slokas celulozes un papīra fabrikas, kas savulaik uzskatīts par vienu no lielākajiem vides piesārņotājiem Baltijas jūras reģionā, darbība ekonomisku un ekoloģisku apsvērumu dēļ tika pārtraukta 1994.gadā.

Uzņēmuma bankrots tika pasludināts 2003.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!