Foto: AFI
Rīgas lidosta plaši nekomentē lēto lidojumu aviokompānijas "Ryanair" plānus veidot bāzi Kauņā, vien norādot, ka sarunas ar "Ryanair" par bāzes izveidošanu Rīgā turpinās, portālu "Delfi" informēja lidostas pārstāvis Mārtiņš Langrāts.

Gan lidostas valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters, gan Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" vadītājs Bertolds Fliks otrdien arī atturējās komentēt "Rynair" lēmumu. Peters vien pauda prieku, ka reģionā būs lielākā konkurence.

Savukārt satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) portālam "Delfi" atturīgi komentēja "Ryanair" lēmumu, norādot, ka uzņēmums pats vērtējis, kur tam ir ekonomiski izdevīgāk strādāt.

Pēc Gerharda domām, tas neatstās iespaidu uz Latviju, kā arī nekonkurēs ar Latviju. "Kauņa ir maza pilsēta," sacīja Gerhards.

Jau ziņots, ka Īrijas lidsabiedrība "Ryanair" otrdien paziņoja, ka šogad atvērs bāzi Lietuvas pilsētā Kauņā. Šī būs pirmā lidsabiedrības bāze Centrālajā un Austrumeiropā, un "Ryanair" projektā plāno ieguldīt 140 miljonus ASV dolāru (72 miljonus latu).

Iepriekš "Ryanair" bija iecerējusi veidot savu bāzi Rīgas lidostā. Pērn novembrī tika uzsvērts, ka šī iecere tiks īstenota tikai, ja lidosta nodrošinās "pietiekami zemas izmaksas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!