Foto: F64
Latvijas ekonomiku ir nolaupījusi Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) virzītā politika, uzskata pazīstamais ekonomists un Misuri universitātes profesors Maikls Hadsons.

Hadsons ir starptautiski atzīts finanšu eksperts, ekonomikas vēstures profesors. Viņš ir starptautisko un nacionālo ekspertu grupas (Reform Task Force Latvia) dalībnieks.

Grupas interneta mājaslapā publicētajā ziņojumā Hadsons secina, ka Latvijas ekonomiku ir nolaupījusi ES un SVF politika, pakļaujot Latvijas nodokļu politiku un finanšu programmu Zviedrijas un citu valstu interesēm.

Viņš esošo situāciju Latvijas ekonomikā un sadarbību ar finansējuma aizdevējiem raksturo ar psiholoģisku terminu "Stokholmas sindroms", kas raksturo situāciju, kad nolaupītais psiholoģiski pieķeras savam nolaupītājam.

Ekonomists arī velta asu kritiku finanšu ministram Einaram Repšem (JL) un centrālās bankas vadītājam Ilmāram Rimševicam, kuri ar patlaban īstenoto politiku tikai vēloties samazināt cilvēku algas, veicināt cilvēku aizbraukšanu un padziļina depresiju.

"Šķiet, ka Otrais pasaules karš bija saudzīgāks pret Latviju nekā tas, ko patlaban ar to dara politiķi," izteicies Hadsons.

Viņš arī apšaubījis Latvijas spēju atjaunot ekonomikas izaugsmi, jo valdības slēgtās vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem nav izdevīgas Latvijai. Tāpat pārāk liels un nesamērīgs atbalsts tiekot paredzēts bankām, un, pēc ekonomista domām, beidzot vadībai būtu jāpārtrauc to lobijs.

Hadsons arī rosina Latviju pārskatīt savu nodokļu politiku - atvieglojot darbaspēka aplikšanu ar nodokļiem un lielāku daļu virzot nekustamā īpašuma aplikšanai ar nodokļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!