Foto: Publicitātes foto
Eiropas Komisija (EK) otrdien uzsākusi jaunu izmeklēšanu pret ASV kompāniju "MasterCard" saistībā ar starpbanku nodevu maksājumiem, informē portāls „The Wall Street journal”.

EK pieļauj, ka atsevišķas "MasterCard" starpbanku nodevas un ar tām saistītie pasākumi varētu neatbilst godīgas konkurences noteikumiem.

Pēc jau reiz uzsāktās izmeklēšanas EK 2007.gadā aizliedza "MasterCard" noteikt nodevas pārrobežu darījumiem ar maksājumu kartēm Eiropas Ekonomiskajā zonā (EEA), kurā iekļautas 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kā arī Norvēģija, Lihtenšteina un Islande.

Jaunā izmeklēšana pārbaudīs maksājumus, ko veikuši cilvēki ārpus EEA, izmantojot savas kredītkartes šajā zonā, tiks pārbaudīts vai šo nodevu apjomi atšķiras, un vai tie nav pret godīgas konkurences principiem.

EK pārstāvis Antoine Colombani medijiem paziņoja, ka lieta ierosināta, lai nodrošināta Eiropas patērētāju drošību. Savukārt ASV kompānija paziņoja, ka ir gatava pilnībā sadarboties ar ES institūcijām, lai lietu ātrāk izbeigtu.

Ja tiks pierādīta "MasterCard" vaina, tad kompānijai draud sods 10% apmērā no tā pērnā gada ienākumiem, kas būtu 740 miljonu dolāru (400,3 miljoni latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!