Foto: Latvijas Pasts
Tautas partija (TP) atzīst, ka tās kļūdas bija "neveiksmīga personāla politika" un novirzīšanas no savukārt noteiktajām vērtībām, bet partijas "ienaidnieki ir augstprātība, liekulība un izvairīšanas no kļūdu analīzes", tāpēc turpmāk TP vienojās īstenot politiku, kurai nav raksturīgs populisms, teikts partijas 14.kongresā sestdien pieņemtajā rezolūcijā.

Rezolūcijā atzīts, ka pašlaik partijai Saeimā ir ierobežotā ietekme un partija pēdējos gadus pieļāvusi politiskās kļūdas un "novirzīšanos no partijas Manifestā definētajām vērtībām".

TP atzīst, ka tās vājums bija neveiksmīgā personāla politika, grūtības paskaidrot sabiedrībai savus lēmumus un nespēja īstenot konsekventu labēju ekonomikas politiku. "Mūsu ienaidnieki ir augstprātība, nekompetence, liekulība, paviršība, izvairīšanās no kļūdu analīzes un nespēja mainīties," secināts rezolūcijā. Partija gan uzskata, ka tās spēks šobrīd ir "jaunā maiņa, pieredze un zināšanas par valsts pārvaldi, budžetu, reģioniem un ārlietām".

TP rezolūcija gan turpina kritizēt valdību par to, ka tā "šobrīd nepiedāvā nekādu plānu vai vīziju, lai izvairītos no negatīvā valsts attīstības scenārija, un valdības darbu raksturo īstermiņa domāšana, savtīgas intereses un citu politisko spēku dēmonizācija".

Tāpēc TP kongress rezolūcija vienojās, ka partija īstenos politiku ar skaidrām pamatvērtībām un bez populisma. TP rezolūcijā apņēmās ievērot "pamatvērtības: nacionāla pašapziņa, sociāli atbildīga tirgus ekonomika, atbalsts bērniem un ģimenēm, latviskuma un vēsturisko tradīciju saglabāšana un stingra Latvijas nacionālo interešu aizstāvība Eiropā un pasaulē".

TP vienojās īstenot politiku, kurai nav raksturīgs populisms, un veidot partiju par tādu organizāciju, "kura spēj vienot cilvēkus reģionos un galvaspilsētā, spēj vienot pieredzi ar jaunības degsmi, kuras galvenā vērtība ir cilvēks", teikts rezolūcijā.

Partija arī plāno meklēt risinājumu "pieaugošajiem negatīvajiem procesiem" – sabiedrības novecošanās tendencei, globālās konkurences spiedienam, vides un ekoloģiskajiem draudiem, enerģētiskajai nedrošībai, sabiedrības sašķeltībai un nekontrolētai migrācijai.

Tāpat TP plānos ir īstenot tādu politiku, kuras pamatā ir relatīvi zemi nodokļi, kurus maksā visi, zema inflācija, kontrolēts budžeta deficīta un valsts parāda līmenis, kā arī atbalsts privātai iniciatīvai – jo īpaši vietējiem ražotājiem un produktiem.

TP rezolūcija arī norādīta nepieciešamība veidot lietišķas attiecības ar starptautiskajiem aizdevējiem, panākot pēc iespējas izdevīgākus aizdevuma atmaksas nosacījumus. Partija arī vienojās, ka pievienošanās eirozonai nedrīkst būt pašmērķis, bet gan līdzeklis valsts attīstībai.

Jau vēstīts, ka pirms 10.Saeimas vēlēšanām Tautas partija, kuras reitingi liecināja - partija neiekļūs Saeimā, kopā ar LPP/LC, vairākiem reģionālajiem spēkiem un uzņēmējiem izveidoja apvienību PLL, kas ieguva parlamentā astoņas vietas un pašlaik atrodas dziļā opozīcijā.
TP līderis Andris Šķēle sestdien kongresā atzina, ka PLL nebūs Tautas partijas ilgtermiņa nākotnē. "Politisko uzdevumu plašais spektrs nosaka un pieprasa grūto izvēli – TP pašai spēt pacelties, atgūt mūsu vēlētāju, nostiprināt un pieaudzēt TP mandātu un atgriezt Latviju atkal uz augšupejošām kāpnēm," pauda Šķēle.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!