Foto: DELFI
Par riteņbraukšanas sezonas sākumu liecina ne vien siltais un vasarīgais laiks, bet arī novērojumi ielās, kas jo dienas jo pārliecinošāk pauž cilvēku vēlmi savās ikdienas gaitās kā pārvietošanās līdzekli izmantot tieši divriteni. Šķiet, ka arvien vairāki no mums spējuši novērtēt riteņbraukšanas priekšrocības, atzīstot, ka velosipēds ir ne vien ērts un lēts, bet arī veselību veicinošs pārvietošanās līdzeklis.

Reizē velosipēds kalpo ir arī dakteris pret dažādām kaitēm - riteņbraukšanas mazina stresu un palīdz novērst dažādas kaites, turklāt ir videi draudzīgs transporta līdzeklis. Kā ārsti, tā vides speciālisti, iesaka ar velosipēdu pārvietoties pēc iespējas biežāk, tādējādi uzlabojot gan savu, gan apkārtējās vides veselību.

Gadījumos, kad muguras sāpju iemesls ir nepietiekamas kustības, ar riteņbraukšanas palīdzību iespējams tās mazināt vai pilnībā novērst. Riteņbraukšana stiprina lielo muguras muskuli, nodrošina mugurkaula disku ar pareizām kustībām, kā arī stabilizē katru muguras skriemeli atsevišķi un nostabilizē mazos muguras muskuļus. Atsevišķos gadījumos ar riteņbraukšanas palīdzību iespējams mazināt arī ceļgalu locītavu sāpes un regulāri nodarbojies ar riteņbraukšanu, tās var novērst pavisam.

Riteņbraukšana uzlabo asinsriti un stiprina sirds darbību. Sirds ir mūsu motors, tieši tāpēc mums būtu nepieciešams par to rūpēties vairāk. Ikdienā mēs bieži sastopamies ar stresa situācijām, kas izraisa paaugstinātu asinsspiedienu un rada papildus slodzi sirdij. Riteņbraukšana stimulē aktīvāku sirdsdarbību, stiprina sidri un asinsvadus, kā arī uzlabo asinsriti. Tādējādi tiek stiprināta imūnsistēma un veicināta organisma aizsargspēja pret vīrusiem un baktērijām.  

Riteņbraukšana ir lielisks veids, kā atbrīvoties no stresa. It sevišķi tā spēs uzlabot garastāvokli tiem, kuri pirms peldsezonas atklāšanas vēlas uzlabot savu figūru! Riteņbraukšana nodrošina vienmērīgu sēžas zonas, vēdera, kāju un muguras muskuļu tonusu, kā arī to var iekļaut svara zaudēšanas programmās. Nodarbojoties ar riteņbraukšanu, vienā stundā iespējams sadedzināt līdz pat 600 kalorijām.

Dienās, kad ārā spīd saulīte, mēs iesakām izmantot velosipēdu kā pārvietošanās līdzekli, tādējādi gan ietaupot naudu par benzīnu, gan uzlabojot savu fizisko un garīgo kondīciju, kā arī rūpējoties par apkārtējās vides veselību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!