Latvijas futbola izlase izcīnīja uzvaru (4:0) 2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas spēlē savā laukumā ar Islandes futbolistiem.
Pēc pirmā puslaika Latvija izlase bija vadībā ar rezultātu 3:0.

17.minūtē pirmos vārtus pēc Jura Laizāna piespēles iesita izlases debitants Ģirts Karlsons. Pēc minūtes Latvijas pārsvaru palielināja Māris Verpakovksis.

Trešos vārtus Latvijas izlases labā pēc stūra sitiena spēles 29 minūtē guva Verpakovskis, kurš iesita vārtos vārtsarga atvairītu bumbu.

Otrā puslaika sākumā - 53.minūtē pussargs Aleksejs Višņakovs palielināja Latvijas izlases pārsvaru pār Islandi līdz 4:0.

Spēles galvenais tiesnesis bija īrs Alans Kellijs, līnijtiesneši Edvards Folijss un Marks Duglass, bet ceturtais tiesnesis bija Entonijs Batimers.

F grupā bez Latvijas un Islandes valstsvienībām spēlē arī Zviedrijas, Spānijas, Dānijas, Ziemeļīrijas un Lihtenšteinas izlase. Līdz 2007.gada novembrim komandas aizvadīs divu apļu turnīru, katra ar katru sacenšoties savā un pretinieku laukumā. Pirmo divu vietu ieguvējas izcīnīs tiesības piedalīties Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas notiks no 2008.gada 7. līdz 29.jūnijam Austrijā un Šveicē.

2008.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra F grupas kopvērtējumā Islande ir trešā, bet Latvija - sestā. Latvijas izlase savā pagaidām vienīgajā spēlē septembrī Rīgā sīvā cīņā ar 0:1 zaudēja Zviedrijas izlasei. Savukārt Islande pirmajā spēlē viesos negaidīti ar 3:0 sagrāva Ziemeļīriju, bet otrajā spēlē savā laukumā ar 0:2 zaudēja Dānijai.

Latvijas izlases sastāvā mačā ar Islandi traumu dēļ nebija pussargu Andreja Rubina un Viktora Moroza, kā arī uzbrucēja Andreja Prohorenkova. Viņa vietā komandā tika iekļauts "Skonto" komandas uzbrucējs Gatis Kalniņš. Atšķirībā no spēles ar Zviedriju sastāvā atkal bija vārtsargs Andrejs Piedels, kas ir atlabis pēc traumas.

Komandā šoreiz bija iekļauts aizsargs Pāvels Surņins un uzbrucējs Kristaps Grebis, kuri līdz šim ne reizi nav spēlējuši valstsvienībā.

Spēlē ar Islandi, kā arī 11.oktobrī paredzētajā mačā viesos ar Ziemeļīriju Latvijas izlases uzdevums ir cīnīties par uzvaru, šonedēļ preses konferencē uzsvēra komandas galvenais treneris Jurijs Andrejevs.

"Mūs gaida spēles ar komandām, kuras mums ir pa spēkam uzvarēt. Centīsimies to darīt abās spēlēs, tikai taktika būs atšķirīga. Pirmkārt, Islandes un Ziemeļīrijas izlases spēlē atšķirīga stila futbolu. Otrkārt, ar Islandi spēlēsim savā laukumā, bet ar Ziemeļīriju izbraukumā. Galvenais, ka mums, ja gribam turpināt cīņu par ceļazīmi uz finālturnīru, spēlēs ar šīm komandām jāizcīna uzvaras," uzsvēra Andrejevs.

Līdz šim Latvijas un Islandes izlases savā starpā tikušās divas reizes. 1998.gadā pārbaudes spēlē Reikjavīkā uzvarēja islandieši ar 4:1, bet 2004.gadā pārbaudes spēlē Rīgā komandas cīnījās neizšķirti 0:0.

FIFA pasaules rangu tabulā Latvija ieņem 94.vietu, bet Islande ir 87.pozīcijā.

Latvijas izlases sastāvs: vārtsargi - Aleksandrs Koļinko, Andrejs Piedels, Andris Vaņins; aizsargi - Igors Stepanovs, Māris Smirnovs, Kaspars Gorkšs, Deniss Ivanovs, Oskars Kļava, Dzintars Zirnis, Deniss Kačanovs, Pāvels Surņins; pussargi - Vitālijs Astafjevs, Juris Laizāns, Imants Bleidelis, Aleksejs Višņakovs, Genādijs Soloņicins, Igors Semjonovs; uzbrucēji - Māris Verpakovskis, Marians Pahars, Ģirts Karlsons, Kristaps Grebis, Gatis Kalniņš.

Islandes izlases sastāvs: vārtsargi Arni Gauturs Arasons, Dadi Larusons; aizsargi Hermans Hreidarsons, Ingridi Sigurdsons, Peturs Haflidi Marteinsons, Ivars Ingimarsons, Kristjans Arne Sugurdsons, Gretars Steinsons, Hjalmars Jonsons; pussargi - Brinjars Bjerns Gunarsons, Arnars Tors Vidarsons, Johans Karls Gudjonsons, Kari Arnasons, Emils Halfredsons, Marels Baldvinsons, Helgi Danielsons, Stefans Gislasons; Eidurs Gudjensens, Veigars Gunarsons, Haness Sigurdsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!