Gads bijis sporta notikumiem bagāts, visupirms jau minot Turīnas ziemas Olimpiskās spēles un Pasaules kauss finālturnīru futbolā. Šogad savu meistarību apliecinājuši gan jau slaveni sportisti un komandas, gan dzimušas jaunas zvaigznes. Katram no mums noteikti ir savi favorīti pasaules un Latvijas sportā, tāpat arī nekad nesakritīs visu uzskati par neveiksmēm pašmāju sportā.
Izvērtē 2006.gadu Latvijas un pasaules sportā!

Kā allaž pēdējos gados, Latvijas Televīzijas "Sporta studija" šo aptauju rīko kopā ar interneta portālu DELFI, katrā nominācijā izvirzot desmit pretendentus. Par katru varat balsot līdz pat 22.decembrim, pievienojot katrai nominācijai savu vērtējumu. Šogad papildus vēl jauns balsojums "Latvijas sapnis 2007" – varbūt nedaudz ar ironiju, taču šīs trīs nominācijas labi atspoguļo mūsu sporta līdzjutēju vēlmes. Plašāk par nominācijām decembra "Sporta studijas" raidījumos otrdienu vakaros LTV7

Nominācija " Pasaules sporta varoņi 2006"

Saprotams, ka te minētas tikai pasaules sporta vislielākās zvaigznes un komandas, kas paveikušas ko izcilu. Itālija ieguvusi Pasaules kausu futbolā, Spānija pirmo reizi kļuvusi par pasaules čempionvienību basketbolā vīriešiem, Zviedrijas hokeja izlase vienā sezonā uzvar gan Olimpiskajās spēlēs, gan pasaules čempionātā, tenisists Rodžers Federers uzvar trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem un vēl iegūst "Masters" titulu, vieglatlēts Asafā Pauels atkārto pasaules rekordus 100 metru sprintā…

Nominācija "Latvijas veiksmes 2006"

Daudz Turīnas Olimpisko spēļu varoņu šajā sarakstā, taču viņi nav vienīgie, jo arī citiem panākumi bijuši spoži. Jeļena Prokopčuka jau otro gadu uzvarējusi Ņujorkas maratonā, Staņislavs Olijars kļuvis par Eiropas čempionu vieglatlētikā, Eiropas labākais svarcēlājs atkal Viktors Ščerbatihs, NBA beidzot nostiprinās Andris Biedriņš, tenisā ATP profesionāļos kā raķete laužas jaunais Ernests Gulbis... Grūti ir salīdzināt visu nominēto sasniegumus, jo atšķirīgi ir arī sporta veidi ,to prestižs un konkurence pasaulē, tāpēc arī ne vienmēr lielākais varonis ir tas , kas ieņēmis augstāko vietu kādā veidā.

Nominācija "Latvijas neveiksmes 2006"

Arī šajā nominācijā ieraudzīsit pazīstamu sportistu vārdus, kuri paši ir atzīstami sportisti, taču kuriem dažos atbildīgos staros tomēr neizdevās apliecināt līdzjutēju cerības. Tā nav izgāšanās, bet gan vienkārši sportiska neveiksme un tā tas arī jāuztver. Nu kā citādi lai vērtē V.Ščerbatiha palikšanu bez medaļas divcīņas summā pasaules čempionātā svarcelšanā , BK Ventspils netikšanu laureātu vidū BBL turnīrā, Latvijas zaudējumu Kanādai hokejā pasaules čempionātā Rīgā ar 0 pret 11?

include('/www/htdocs/delfi/includes/projects/sportEvents/sport2006.inc');?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!