Ar rakstu par Daugavpils komandu "Dinaburg" portāls "Delfi" aizsāk rakstu sēriju par to, kā komandas ir gatavojušās jaunajai "LMT Virslīgas" sezonai un startiem uz Eiropas "skatuves". Aizvadītajā sezonā "Dinaburg" komanda izcīnīja sev ierasto ceturto vietu "LMT Virslīgas" noslēguma tabulā, kas tika izcīnīta sīvā cīņā ar otru Daugavpils komandu "Ditton", jeb kā to sauc tagad - "Daugavu".
Lai vairāk iepazītos ar "Dinaburg" mērķiem un uzdevumiem šai sezonai, portāls "Delfi" uz interviju aicināja komandas otro treneri Tamazu Pertiju, jo komandas galvenais treneris Sergejs Popkovs un komandas kapteini Juriju Sokolovu.

"Delfi": Kā jūs vērtējat aizvadīto sezonu "Dinaburg" komandai?

Tamazs Pertija: Aizvadītajā gadā manis šeit nebija, bet pēc atsauksmēm es zinu, ka galvenais treneris uzskata, ka sezona ir aizvadīta labā līmeni, un beigās ir sasniegts maksimālais rezultāts, visi ir apmierināti. Tas, ka komandai izdevās iegūt 4.vietu šādā situācija, ir ļoti labi.

Jurijs Sokolovs: Mēs izpildījām kluba vadības doto uzdevumu, izcīnīt ceturto vietu, kas dod iespēju startēt "Intertoto" kausa izcīņa, tātad ar šo uzdevumu mēs tikām galā, lai gan bija grūtāk nekā parasti. Gan kluba vadība, gan spēlētāji ir apmierināti par aizvadīto sezonu.

"Delfi": Kā jūs vērtējat aizvadīto sagatavošanās posmu jaunajai sezonai?

T.Pertija: Principā, sagatavošanās aizvadīta ļoti labi, izvērtējām spēlētājus, tikām skaidrībā ar sastāvu. Treniņnometnēs izdevās parādīt labu futbolu, kā arī tika izmēģinātas dažādas taktikas, spēles varianti. Treneri un spēlētāji ir apmierināti ar padarīto darbu starp sezonu posmā.

"Delfi": Vai izdevās piesaistīt visus spēlētājus, kurus jūs vēlējāties redzēt "Dinaburg" rindās šogad?

T.Pertija: Ne visus. Kluba rindas papildināja gados jauni spēlētāji nākotnei, bet kodols ir tas pats, neskatoties uz to, ka mums izdevās pārdot vienu spēlētāju, Dmitriju Kozlovu uz Jaroslavļas "Šiņņik". Taču viņa pozīcijā jau ir spēlētājs, kurš ir gados jauns un spēlē ne sliktāk par Kozlovu. Sastāvs mums ir ļoti vienlīdzīgs, katrā pozīcijā ir pa vienam vai diviem spēlētājiem, kuriem treneri uzticas, un kuri veidos komandas spēli. Līdz čempionāta sākumam ir atlicis gandrīz mēnesis, un iespējams, ka mēs papildināsim sastāvu ar vēl kādu spēlētāju.

"Delfi": Ar kādu noskaņojumu "Dinaburg" gaida jauno sezonu?

T.Pertija: Noskaņojums ir kaujiniecisks katrā treniņā un spēlē, jo tikai ar tādu noskaņojumu aug komandas meistarība. Protams, ka mēs jaunajā sezonā centīsimies sasniegt maksimālu rezultātu katrā spēlē. Galvenais būs disciplīna, lai spēlētāji izpildītu trenera norādījums. Ar optimismu raugāmies jaunajā sezonā.

"Delfi": Kādi ir uzdevumi jaunajai sezonai?

T.Pertija: Pagaidām par to vēl nav runāts, bet es domāju, ka uzdevums būs cīnīties par vietu turnīra tabulas četriniekā, lai nenolaistos zemāk. Kā saka Itālijā - "apetīte rodas ēdot."

J.Sokolovs: Šogad, visticamāk, uzdevums būs tikt četriniekā, bet, protams, skatoties uz to kā startēsim sezonas sākumā, pirmajām spēlēm jau varēsim spriest par to, uz ko ir spējīga komanda. Protams, ja izdosies izcīnīt augstāku vietu, tad visi būs apmierināti. Vajag reāli skatīties uz situāciju, mūsu futbola grandi "Ventspils", Liepāja, "Skonto" dotajā brīdī ir stiprāki par mums, bet katrā spēlē mēs cīnīsimies par uzvaru, mēs centīsimies sasniegt augstāku rezultātu.

"Delfi": Kādus pārsteigumus, spēles ziņā, "Dinaburg" ir sagatavojusi saviem faniem?

T.Pertija: Mums galvenais ir rezultāts. Mēs zinām to, ka līdzjutēji vēlas redzēt atklātu futbolu ar daudz gūtiem vārtiem, bet ticiet man, tas ne vienmēr sniedz pozitīvu rezultātu. Uzdevums ir cienīgi startēt virslīgas turnīrā, lai katrā spēlē izietu ar kaujiniecisku noskaņojumu un sasniegtu maksimumu, lai fani spēj novērtēt mūsu spēli. Būs spēles, kurās mēs spēlēsim uz pretuzbrukumiem, bet būs spēlēs, kurās uzbruksim mēs, būs dažādi varianti, tas būs atkarīgs no pretinieka.

"Delfi": Kāds ir jūsu viedoklis par jaunizveidoto Baltijas Līgas, turnīru?

T.Pertija: Baltijas līga ir kā papildus sagatavošanās posms sezonai, lai varētu izvērtēt sastāvu. Jo vairāk spēļu, jo vairāk spēlētāji attīstās meistarība. Būs interesanti aizbraukt, piemēram, uz Igauniju uzspēlēt ar viņu komandām, salīdzināt meistarību, tas būs tikai pluss. Tas ir stimuls Latvijas komandām cīnīties par vietu "LMT Virslīgas" četriniekā sezonas beigās, lai startētu Eiropas kausos un Baltijas līgā.

J.Sokolovs: Tas būs interesants turnīrs, jo tajā piedalās labākās Baltijas komandas, līmenis būs augsts, jo visas komandas ir Eirokausu dalībnieces. Mēs cīnīsimies par uzvaru, bet prognozēt neko negribu, jo spēles parādīs kas ir kas.

"Delfi": "Dinaburg" spēlēs trijos turnīros, "LMT Virslīga", "Intertoto" kauss, un Baltijas līgā, cik gatavi ir spēlētāji šādai slodzei?

T.Pertija: Treniņnometnēs mēs ļoti daudz strādājām ar spēlētājiem, lai viņi labāk sagatavotos gan fiziski, gan psiholoģiski un spētu izturēt šo slodzi. Ar katru spēlētāju strādājām arī individuāli, jo katrs spēlētājs ir atšķirīgs.

"Delfi": Kāds, jūsuprāt, izvērtīsies virslīgas turnīrs šogad?

T.Pertija: Ar katru gadu Latvijas virslīgas līmenis aug. Aizvadītajā gadā to pierādīja Ventspils komanda, izcīnot čempionu titulu, aiz sevis atstājot Liepāju un "Skonto". Tas, ka "Skonto" vairākus gadus pēc kārtas izcīnīja pirmo vietu, faniem jau bija apnicis, un viņi vēlējās kaut ko jaunu, tas arī piepildījās. Aizvadītajā sezonā es biju Baltkrievijā, un varu teikt tikai to, ka līmenis Latvijas čempionātā ir cēlies.

J.Sokolovs: Viennozīmīgi čempionāts būs interesantāks nekā aizvadītajā sezonā. Pēc spēlētāju komplektācijas FK "Rīga", "Jūrmala" nav regresējušas. Gaidāmas principiālas spēles, cīņa, tās būs galvenās iezīmes šogad. Tas, ka līderi zaudēs punktus komandām, kuras cīnīsies par ceturto vietu, par to esmu pārliecināts. "Dinaburg" darīs visu, lai atņemtu punktus līderiem. Šis turnīrs būs interesants faniem, un būs daudz interesantāks arī mums pašiem. Galvenais, lai fani nāk uz spēlēm, jo ir ļoti patīkami spēlēt pie pilnām tribīnēm. Aizvadītajā gadā bija ļoti interesanti spēlēt Daugavpils "derbijā", kad uz spēli ieradās vairāk kā 3000 spēlētāji, stadions bija pārpildīts, un atmosfēra bija lieliska. Lielais futbols ir domāts faniem. Fanu atbalsts mums ļoti palīdz.

"Delfi": Kuru komandu jūs uzskatāt par favorīti 2007.gada "LMT Virslīgas" čempionātā, un kuru par autsaideriem?

J.Sokolovs: "Liepājas Metalurgs" būs favorīts, bet šobrīd vājākā komanda varētu būt "Olimps". Pārējās komandas "Rīga", "Jūrmala" un mēs turpināsim cīnīties par ceturto vietu, bet "Ventspils", "Skonto" un Liepāja cīnīsies par medaļām. Par čempioniem šogad, manuprāt, varētu kļūt "Liepājas Metalurgs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!