Latvijas Basketbola līgas čempionu titulu svētdien izcīnīja "ASK Rīga" basketbolisti, kuri sestajā fināla sērijas spēlē ar 91:77 (41:39) uzveica septiņkārtējos Latvijas čempionus BK "Ventspils" basketbolistus.
Fināla sērijā "ASK Rīga" uzvarēja ar 4-2.

Spēle sākās ar "ASK Rīga" izrāvienu un sestajā minūtē rezultāts bija 11:4 rīdzinieku labā. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām ventspilniekiem tomēm izdevās rīdzinieku pārsvaru sadeldēt un ceturtdaļa beidzās ar rezultātu 22:24.

Arī otrajā ceturtdaļā BK "Ventspils" spēlētāji neļāva ASK atrauties un puslaiks beidzās ar rezultātu 41:39. Taču trešajā trešdaļā ASK basketbolistiem jau izdevās iekrāt deviņu punktu pārsvaru – 65:54.

Savukārt ceturtajā ceturtdaļā "ASK Rīga" izdevās palielināt pārsvaru un pabeigt spēli ar 14 punktu pārsvaru – 91:77.

"ASK Rīga" rezultatīvākais spēlētājs bija Stepons Babrausks, kurš guva 17 punktus un izcīnīja 5 atlecošās bumbas. Kērtis Milidžs guva 16 punktus, bet Torijs Brags guva 15 punktus.

BK "Ventspils" rezultatīvākais spēlētājs bija Raimonds Vaikulis, kurš guva 15 punktus, bet 10 punktus guva Edijs Šenons.

Fināla sērijas pirmajā mačā "ASK Rīga" viesos pagarinājumā pieveica "Ventspili" ar 99:94, bet otrajā spēlē savā laukumā bija pārāka ar 76:71. Trešajā spēlē ventspilnieki savā laukumā sagrāva "ASK Rīga" ar rezultātu 90:64, savukārt ceturtajā mačā uzvaru savā laukumā ar 76:60 izcīnīja "ASK Rīga" vienība. Piektajā spēlē ar 86:83 uzvarēja "Ventspils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!