IAAF sezonas noslēguma svinīgajā ceremonijā svētdien, 25.novembrī, Montekarlo par 2007.gada labākajiem vieglatlētiem tika atzīti amerikāņu sprinteris Taisons Gejs un Etiopijas vidējo distanču skrējēja Mesereta Defara.
Gejs šogad uzvarēja pasaules čempionātā gan 100, gan 200 metru distancē, kā arī palīdzēja ASV izlasi triumfēt 4x100 metru stafetē. Viņš ir tikai ceturtais vieglatlēts, kuram viena pasaules čempionāta laikā izdevies tikt pie trīs zelta godalgām.

Defara šosezon uzvarēja visās sacensībās, kurās startēja, kā arī sasniedza pasaules rekordus 5000 metru skrējienā un 3000 metru skrējienā telpās. Maijā viņa sasniedza arī pasaules labāko laiku divu jūdžu skrējienā. Pasaules čempionātā Osakā etiopiete bija ātrākā 5000 metru distancē.

Balvas par gada labāko sniegumu saņēma Jamaikas sprinteris Asafa Paeuls un horvātu augstlēcēja Blanka Vlasiča. Pauels šogad sacensībās Itālijas pilsētā Rjeti sasniedza pasaules rekordu 100 metru sprintā 9,74 sekundes. Vlasičai balva tika pasniegta par Stokholmā sasniegto rezultātu 2,07 metri, kas ir trešais visu laiku labākais rezultāts sieviešu augstlēkšanas sacensību vēsturē.

Svinīgajā ceremonijā par gada labāko debitantu tika atzīts augstlēcējs Donalds Tomass no Bahamu salām, uzlecošās zvaigznes titulu ieguva 19 gadus vecais kenijietis, 3000 metru šķēršļu skrējiena speciālists Rūts Bisibori Njagu, bet labākā trenera balvu saņēma ukrainis Vitālijs Petrovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!