Foto: Shutterstock kolāža

Lai arī līdz Ziemassvētkiem ir atlicis vēl mēnesis, daži tradicionālie gardumi jācep tieši šajās dienās, jo tiem līdz svētku dienai ir jāpaspēj nobriest.

Šāda tradīcija nav izveidojusies velti, jo Ziemassvētku laiks ir saspringts un aizņemts ikvienam, arī saimniecei. Tādēļ garduma izcepšana gandrīz mēnesi pirms Ziemassvētku dienām ir patiešām novērtējams ieguvums. Un nav jau noslēpums, ka svētku sajūta rodas, svētkus gaidot un tiem gatavojoties.

Piedāvājam 13 Ziemassvētku kēksus, kūkas un štolles, kurām pirms likšanas galdā ir jāpastāv vēsumā vairākas nedēļas un jānobriest, bet, ja vēlies pagatavot britu iecienīto Ziemassvētku pudiņu, izlasi šo rakstu, lai iepazītu šī savlaicīgi gatavojamā našķa vēsturi un uzzinātu 5 receptes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!