Seši Lielbritānijas pilsoņi ir apcietināti par līdzdalību globālā interneta programmatūras pirātisma tīklā, otrdienas vakarā paziņoja Nacionālā noziedzības apkarošanas vienība.
Apcietinātie ir vecumā no 20 līdz 40 gadiem un tiek apsūdzēti par darbošanos programmatūras pirātisma tīklā, kas pazīstams ar nosaukumu "Dzer vai mirsti" ("Drink or Die"). Viņi arestēti pēc kratīšanām, kuras policija otrdien rīkoja visā Lielbritānijā.

Vairāki aizdomās turētie strādā interneta tehnoloģiju vadības vai konsultāciju jomās. Viņi apcietināti pēc Lielbritānijas Nacionālās augsto tehnoloģiju noziedzības apkarošanas vienības un ASV Muitas dienesta Kibernētiskās kontrabandas apkarošanas komandas kopīgas operācijas.

"Dzer vai mirsti" tiek vainota pirātismā par vairākiem miljoniem sterliņu mārciņu, pirātiski izplatot pa nelegālām interneta lapām visā pasaulē ar autortiesībām aizsargātu programmatūru, datorspēles, mūzikas un digitālos video ierakstus.

Britu policija veica kratīšanas 11 vietās Londonā, Stafordšīras, Kentas un Mersisaidas grāfistēs, konfiscējot datorus un programmatūru.

Vienlaikus ar arestiem Lielbritānijā notika vairāk nekā 100 Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) un muitas darbinieku reidi ASV pret programmatūras pirātu tīklu "Warez", kā arī līdzīgi reidi Austrālijā, Kanādā, Somijā un Norvēģijā.

"Warez" ar pusotru tūkstoti dalībnieku ir atbildīgs par 95 procentiem no visas pirātiskās programmatūras, kas pieejama internetā, paziņoja ASV Muitas dienests. "Dzer vai mirsti" ir "Warez" filiāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!