Zinātnieki izpētījuši, ka parasta franču skūpsta laikā pāris apmainās ar vairāk nekā 40 000 parazītu un 250 baktēriju veidiem, informē britu interneta medijs "Ananova".
Zviedru pētījumā, kurš tika veikts, lai uzsvērtu labas mutes higiēnas priekšrocības, minēts, ka pāri apmainās arī ar 0,7 gramiem proteīnu, 0,45 gramiem tauku un 0,19 gramiem citu organisku vielu.

Zviedru farmācijas uzņēmumi, kuri piedalās kampaņā, arī meklē pāri, kas Valentīna dienā varētu pārspēt skūpstīšanās pasaules rekordu.

Speciālisti aicina cilvēkus, gatavojoties jaunam skūpstīšanās rekordam, lietot veselīgu uzturu, tīrīt zobus mediķu uzraudzībā un izmantot dažādus zobu tīrīšanas diegus.

Skūpstu maratons 14.februārī tiks translēts tiešajā ēterā Zviedrijas Farmācijas asociācijas interneta lapā.

Speciālisti pavēstīja, ka viņi vēlas cilvēkus mudināt skūpstīties atbildīgi. Turklāt skūpstiem var būt labvēlīga ietekme - piemēram, ja pāris pārspētu pēdējo skūpstīšanās rekordu, viņi sadedzinātu vismaz 7436 kalorijas.

Pašreizējais franču skūpsta rekords pieder Luisai Almedovarai un Ričam Lenglijam no Ņūdžersijas, kuri 2001.gadā skūpstījās 30 stundas, 50 minūtes un 27 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!