Foto: AFP/Scanpix
Kannu kinofestivālā notikusi nu jau otrā "skaļā" zādzība. Šoreiz par garnadžu upuri ir kļuvis ievērojams Ķīnas kinoindustrijas pārstāvis Čžans Cjans, vēsta ārvalstu mediji.

"China Film Group" viceprezidents Cjana kungs bija ieradies uz festivālu, lai 20.maijā prezentētu amerikāņu aktiera Kianu Rīvsa debiju režijā – filmu "Cilvēks no Tai Či" (Man of Tai Chi). Taču svētku atmosfēru sabojāja zagļi, kas no Ķīnas kinomagnāta viesnīcas numura aiznesa visu viņa bagāžu. Cjans atteicās piedalīties preses konferencē pirms filmas prezentācijas. Kā ziņo "The Hollywood Reporter", viņš esot apvainojies uz festivāla organizatoriem.

Par notikušo Cjans paziņoja savā mikroblogā Weibo. Atgriežoties no pusdienām, viņš esot pamanījis sava viesnīcas numura durvis atvērtas, un konstatējis, ka visas mantas no tā pazudušas. Mēģinot noskaidrot notikušā apstākļus, ķīnietis viesnīcas darbinieku attieksmi nosaucis par "augstprātīgu", vēsta raidsabiedrība "RIA Novosti".

Šī jau nav pirmā "skaļā" zādzība, kas traucējusi Kannu kinofestivāla dalībnieku un viesu mieru, kā arī sabojājusi svētku atmosfēru. Pagājušās nedēļas nogalē tika nolaupīts juvielierkompānijas "Chopard" seifs ar dārglietām. Nozagto rotaslietu summa tiek lēsta viena miljona ASV dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!