Cēsu klīnikas kolektīvam pievienojušās Rīgas Stradiņa universitātes ceturtā mācību gada rezidente traumatoloģijā – ortopēdijā Inese Breide, bet jau šopiektdien, 7. februārī darbu sāks ausu, kakla un deguna ārste – rezidente Inga Irmeja. Divus gadus te strādā ķirurģijas rezidente Lelde Lauka.

Tomēr Cēsu klīnikas medicīnas direktore Anda Skrastiņa laikrakstam norāda, ka slimnīcai trūkst mediķu. Nepieciešams būtu vēl viens traumatologs, acu ārsts, kvalificēti ārstu palīgi un māsu palīgi. Slimnīca esot izsludinājusi konkursu uz vakancēm, taču atsaucība - niecīga. Direktore lēš, ka iemesls tam varētu būt tāds, ka daudzi jaunie ārsti labprātāk izvēlas darbu Anglijā, Norvēģijā, Zviedrijā.

Laikrakstam Skrastiņa teikusi arī, ka jaunos ārstus var piesaistīt ar sakārtotu un modernu darba vietu, iespēju strādāt ar jaunākajām tehnoloģijām. Ieinteresētajam reģionam būtu jānodrošina dzīvesvieta un izglītības iestādes mediķa bērniem. Viņa uzskata, ka mediķu piesaistīšanai reģionos valstī būtu jāievieš arī īpaša valsts programma.