Foto: LETA
9. janvārī Melngalvju namā akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" laureātēm veiksmi turpmākajos darbos vēlēja un viņas sumināja Valsts prezidents Andris Bērziņš un projekta patronese Dace Seisuma. Apbalvošanas ceremonija skatāma rakstam pievienotajā fotogalerijā.

Titulu "sirdsmāsiņa" ieguva 30 bērnu māsas.

Vislielāko atzinību guva Liepājas reģionālās slimnīcas bērnu māsa Oksana Aleksejeva. Plašu atbalstu guvušas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas māsas – "sirdsmāsiņas" titulu ieguva arī Marika Šestaka, Laima Dārziņa, Olga Damane, Marina Klimoviča, Olga Maskale, Velta Petruņko, Sanita Savicka, Mārīte Lukēvica, Iveta Germane, Gaļina Jasinska, Daiga Rubene un Edīte Enne.

Titulu iemantojusi tāpat Liepājas Reģionālās slimnīcas māsa Līga Olbačevska, savukārt no Kuldīgas slimnīcas sveiktas Inguna Valtere un Anžela Vārna. Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienību pasākumā pārstāvēja Rita Milakne un Lilita Tutiņa. No Daugavpils reģionālās slimnīcas titulu saņēmusi Ināra Vansoviča un Gaļina Tuzika.

No Vidzemes slimnīcas sumināta Inese Bērziņa, no Ogres rajona slimnīcas – Valentīna Gūtmane, Jūrmalas slimnīcas – Lidija Urmane un no Alūksnes slimnīcas – Džuljeta Grava.

Sveikta Antra Kodore un Anda Barkāne no Jēkabpils reģionālās slimnīcas, kā arī Sandra Auzenberga un Rita Glušņova no Jelgavas pilsētas slimnīcas.

Rīgas Dzemdību namu pasākumā pārstāvēja Ilze Posohina un Teresa Sevruka.

Akcija "Meklējam sirdsmāsiņu" norisinājās 2013.gadā no 12.septembra līdz 12.decembrim, un šajā laikā ikviens varēja pateikt paldies jebkurai bērnu māsai par rūpēm un iejūtību, nobalsojot par savu iemīļotāku māsu.

Titula ieguvējas apbalvotas ar naudas prēmijām 711 eiro (500 latu) apmērā un saņēma atzinības rakstus.

"Meklējam sirdsmāsiņu" iniciators un galvenais atbalstītājs ir "Rietumu bankas" Labdarības fonds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!