Langstiņu iedzīvotāji bažījas, ka suņa uzbrukumi var atkārtoties un ka nekas pašreizējā situācijā nemainīsies, jo, kā mēļo pagastā, "suņa saimniece par apkopēju strādā prokuratūrā".

Daivas Isakienes liktenīgā tikšanās ar asinssuni notika 7.augusta rītā, kad, kā ierasts, bija devusies pastaigā ar savu labradora šķirnes suni Langstiņu mežā. Tur viņa pamanīja stāvam kādu sievieti ar suni.

"Mūs šķīra vismaz 50 metru attālums, tāpēc, lai izvairītos no sastapšanās, nolēmu attālināties. Bet tūdaļ arī izdzirdēju sievieti kliedzam, ka viņa nespēj novaldīt savu suni. Un svešais suns, kuram, protams, nebija uzpurņa, mums tūdaļ arī uzbruka un sāka mani plosīt. Suņa saimniece pieskrēja klāt un tikai otrajā vai trešajā mēģinājuma savāca savu suni prom no manis," atceras D. Isakiene. Pēc uzbrukuma uz kājas palikusi 15 centimetrus gara, plēsta brūce un sadragāta labās rokas plauksta. Veterinārārsta palīdzība bija vajadzīga arī D. Isakienes labradoram.

"Nemaz nepainteresējoties, vai man nav nepieciešama medicīniskā palīdzība, plēsonīgā suņa saimniece devās prom. Kad jautāju, kur sieviete dzīvo, viņa sacīja, ka mītot Mediķu ielā," atminas Daiva.

Tūdaļ pēc notikušā cietušajai slimnīcā veica mikroķirurģisku operāciju. "Ekspertīze man konstatēja vidēji smagus miesas bojājumus. Labā roka sāp un pilnībā neklausa arī tagad. Par šo atgadījumu tajā pašā dienā ar iesniegumu vērsos Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu nodaļā," stāsta D. Isakiene, piebilstot, ka uzbrukušā suņa saimniece pie viņas pēc notikušas nelaimes tā arī nav atnākusi.

Kad D. Isakienes ģimenes locekļi sākuši meklēt, kur dzīvo plēsonīgais suns, viņi apstaigājuši visus Langstiņus. "Cilvēki pateica priekšā, ka līdzīga sieviete dzīvo Ēlenburgas ielā 3a. Arī kaimiņi apstiprināja, ka Alvīnei Zīvertei tiešām pieder nikns suns. Tiesa, pēc pēdējā atgadījuma dzīvnieks esot kaut kur paslēpts. Taču tīmekļa vietnes "Google" programmā, kuras ietvaros ir veikta visu Latvijas ielu fotografēšana, suns ir iekļuvis kadrā un tāpēc atpazīstams.

Par neganto Ēlenburgas 3a ķēdes suni un tā uzbrukumiem cilvēkiem ir bijuši tiesas darbi, zina gan Langstiņu iedzīvotāji, gan policija. No negantā dzīvnieka dažādos laikos ir cietuši vismaz pieci cilvēki.

2010. gada vasarā suns sakoda labo roku Sandim Zariņam. Saimniece pie cietušā ieradās, lai piedāvātu sāpju naudu. Uz jautājumiem par suņa vakcinācijām, atbildējusi izvairīgi. Skaidrojusi, ka suns gan esot potēts, taču grāmatiņa sadegusi ugunsgrēkā. Tāpēc cietušais deva priekšroku iet uz poliklīniku un vakcinēties, kā arī vērsies policijā. Par suņa nodarījumiem 2011. gada jūnijā Rīgas rajona tiesā bijusi sēde, ar kuras lēmumu Zariņš iepazīstināts gan neesot.

Valsts policijas sabiedrisko attiecību nodaļas vecākais speciālists Dairis Anučins skaidroja, ka pašlaik lieta par 7. augustā notikušo suņa uzbrukumu Langstiņu iedzīvotājai tika izmeklēta Saulkrastu policijas iecirknī un atrodas noslēguma stadijā. Tā tiks nodota prokuratūrai, kas to pārbaudīs un lems par to, vai tā ir nododama tiesai. Ja tiks nodota, tad visticamākais sekos process par dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumiem. Neesot arī pamata domāt, ka laiks, kurā veiktas dažādas ekspertīzes un liecību uzklausīšana, ir bijis pārāk ilgs.

Vaicāts par to, kāpēc suns jau pēc pirmā incidenta netika likvidēts, policijas pārstāvis atbild, ka jānošķir rīcība pašaizsardzības nolūkos suņa uzbrukuma brīdī un tiesu darbus. Tiem nepieciešamas dažādas ekspertīzes.

Par to, vai suns ir agresīvs, varot spriest tikai Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti, bet arī viņiem tas neesot vienkāršs uzdevums un ar šādām ekspertīzēm neviens nesteidzoties.