Latvijā, šķiet nav vietas, kas nerīkotu Pilsētas svētkus. Tiesa, nu jau vairākus gadus Grobiņa atteikusies no šāda nosaukuma, radot vairāku dienu ilgus un kultūras notikumiem piesātinātus svētkus, kas ļauj grobiņniekiem un pilsētas viesiem satikties, priecāties un ieskatīties pilsētas vēsturē.

Ikgadējais festivāls "Seeburg" dzimis, iedvesmu smeļoties Grobiņas vēsturē. Grobiņa ir senākā rakstos minētā apdzīvotā vieta Latvijas teritorijā. Kā Zēburga (Seeburg) tā pieminēta jau 854. gada notikumu aprakstā Rimberta hronikā. Ap 650.-800. gadu tagadējās Grobiņas vietā atradās liela skandināvu apmetne.

Ar katru gadu festivālā ierodas arvien vairāk vēstures rekonstrukcijas klubi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Šogad gaidāmi viesi arī no Skandināvijas.

Pasākuma laikā notiks seno kaujas mākslas paraugdemonstrējumi, darbosies amatnieku un tirgotāju apmetne. Apmeklētājiem tiks demonstrēti vikingu perioda ieroči, apbruņojums un stāstīts par cīņu tradīcijām.

Kultūras programmas ietvaros noritēs arī salmu figūru festivāls "Kuršu sēta". Aicināti pieteikties salmu instalāciju veidotāji, kuri vēlas radīt kuršu tēmai atbilstošus mākslas darbus. Festivāla uzdevums ir atspoguļot seno kuršu-vikingu sadzīvi.

Salmu instalāciju - figūru veidotāji tiks nodrošināti ar salmiem, stiepli un citiem nepieciešamiem materiāliem. Darbus iespējams atvest arī gatavus.

Gala darbus vērtēs skatītāji, kuri varēs nobalsot par savu favorītu. Darbi tiks vērtēti divās grupās – pēc instalāciju izmēra un atbilstības tēmai. Pieteikties festivālam var, rakstot uz liepa@grobinasnovads.lv.