Lai arī sākotnēji pašvaldība lēma pieņemt, kaut arī ēka ir avārijas stāvoklī un tās nojaukšanai nāksies tērēties, atkārtotā jautājumā skatīšanā daļa domes deputātu lēmumu sāka kritizēt, tādējādi gala sprieduma pieņemšana pagaidām atcelta.

Pozitīvs lēmums sākotnēji pieņemts, pamatojoties apstāklī, ka ēkas pārņemšana un nojaukšana ir vienīgais veids, kā no grausta atbrīvoties, jo draudze pati to paveikt nevar atļauties. Turklāt arī tiesas ceļā neko piedzīt nevarēšot, jo dome māju pati vispirms nojauktu un tad prasītu kompensēt izdevumus. Domē arī cer, ka grausta nojaukšanai varētu piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Iebildumi radušies citā sēdē, kad deputāti apzinājušies, ka, saņemot draudzes dāvinājumu, būs jāmaksā arī valsts nodeva, apmēram 5000 eiro. Pašlaik jautājuma skatīšana atlikta.

Dāvinājuma kritizētāji akcentēja, ka pilsētai jau ar pašvaldības īpašumā esošajiem graustiem, no kuriem visi vēl jau nav nojaukti. Turklāt dome pirms gadiem lūdza savā īpašumā pārņemt ēku, lai tur ierīkotu sociālo māju, taču tolaik draudze par to pieprasīja aptuveni 150 000 latu.