Pavisam pašvaldība aicināja 31 ēkas īpašnieku, to būvju, kurā vienlaikus paredzēts uzturēties vairāk nekā 100 cilvēkiem, veikt ēku apsekošanu līdz šīgada 31.martam un atzinumus iesniegt domei.

Pašlaik apsekošanas atzinumus ir iensieguši 14 sabiedriski nozīmīgu ēku īpašnieki. Jēkabpils pilsētas pašvaldības Būvvalde, izvērtējot iesniegtos atzinumus, secināja, ka attiecīgās sabiedriskās nozīmes ēkas atbilst visām drošības prasībām.

Jāpiebilst, ka mājaslapā rodamajā informācijā starp apsekotajām ēkām nav arī veikals "Maxima XX" Brīvības ielā, kā arī "Maxima" Viestura ielā, veikals "Mego", lielveikals "Rimi", veikals "Super Netto", kā arī citi pārtikas lielveikali. Plašāk lasiet Jēkabpils mājaslapā.

"Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris komentē, ka sākotnējās vizuālās apsekošanas un pamatpārbaudes visos "Maxima" veikalos, tostarp Jēkabpilī, veiktas uzreiz pēc traģēdijas, un defekti, kas varētu apdraudēt ēku ekspluatāciju, netika atklāti.

"Vienlaikus, piesaistot sertificētus un neatkarīgus ekspertus, tiek veiktas padziļinātas visu "Maxima Latvija" veikalu ēku konstrukciju ārpuskārtas pārbaudes un saņemti sertificētu būvinžinieru slēdzieni, ka ēkas ir drošas ekspluatācijai. Arī minētajos "Maxima" veikalos Jēkabpilī šīs pārbaudes ir notikušas," teic Beseris, piebilstot, ka atzinumus par "Maxima X" veikalu Rīgas ielā 109 jau ir iesniegts Jēkabpils pašvaldībā, par "Maxima XX" lielveikalu Brīvības ielā 108 atzinums ir saņemts un pašvaldībā tiks iesniegts tuvākajā laikā, savukārt par "Maxima X" Viestura ielu 34A apsekošanas atzinums pašvaldībai bija jāiesniedz ēkas īpašniekam, kurš arī to apņēmies izdarīt tuvāko dienu laikā.