Zibakcijas iemesls esot Krievijas agresija Ukrainā un Krimas aneksija. Motoklubu zibakcijā atbalstot arī Latvijas ukraiņu Kongress.

Portālam "Delfi" motokluba pārstāvji atzina, ka ir nacionāli patriotiska motobraucēju apvienība, kura neietilpst Latvijas motociklistu asociācijā.

"Asociācijā neietilpstam. Latvijā tā funkcionē pēc vispārējas pasaules prakses un tradīcijām, mēs veidojam tīri latvisku motociklistu apvienību, ar patriotisku stāju un ideoloģiju," norāda "Dieva suņu" pārstāvis, kurš skaidro, ka Latvijā klubs nav redzējis savai ideoloģijai tuvu motoklubu. Klubs ir aptuveni vienu gadu vecs, šobrīd tajā ietilpst 15 biedri.

Motokluba akcijai atbalstu izteikuši esot arī Jūrmalas motociklisti "Opozitors", kas gada pirmajā pusē aktīvi aģitēja pret legālo narkotiku pārdošanu.

Zibakcijas sākums paredzēts otrdien, 22.jūlijā plkst. 17, aktīvajiem dalībniekiem pulcējoties Kārļa Ulmaņa gatvē pie Degvielas uzpildes stacijas "Viada".

Kā vēstīts, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ( V) liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem "Jaunā Viļņa" viesmāksliniekiem, Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai.