Laikrasts norāda, ka vēl piektdien PS un "Jaunais laiks" (JL) izplatīja paziņojumu par "Vienotības" frakciju bloka izveidi Rīgas domē. Plānots, ka "Vienotības" frakcijas blokā būs divi priekšsēdētāji – abu bloka partiju Rīgas domes deputātu frakciju vadītāji – Edgars Jaunups (JL) un Viņķelis (PS). Zem šīs ieceres esot parakstījušies visi iesaistīto partiju deputāti. Tāpat abu partiju pārstāvji uzsver, ka jau ilgstoši tām notiek kopīgas frakciju sēdes.

Tomēr vienlaikus ar paziņojumu par tuvināšanos tiek saņemti arī signāli par iekšējo sašķeltību PS frakcijā. Laikrakstam no drošiem avotiem kļuvis zināms, ka deputāti neesot apmierināti ar līdzšinējā frakcijas priekšsēdētāja Viņķeļa darbību un tuvākajā laikā tikšot lūgts viņu atcelt no amata un par frakcijas priekšsēdētāju virzīt pašreizējo Viņķeļa vietnieku Mārtiņu Zandbergu.

Galvenie dumpinieki esot deputāti Jānis Mārtiņš Skuja, Dāvis Stalts un Antra Sakne. Paši apvērsuma iecerētāji ir nerunīgi kā partizāni, norāda LA. "Es negribētu šo lietu komentēt. Otrdien būs frakcijas sēde un tad lemsim. Neizslēdzu, ka notiks pārmaiņas," laikrakstam teica Skuja. Tāpat viņš arī nevēlējās pastāstīt, kā vērtē Viņķeļa darbību.

Tikpat izvairīga savos izteicienos bija Sakne. "Katrs mēs esam cilvēks, un katram vadītājam ir savi trūkumi," LA teica deputāte, bet arī viņa līdz frakcijas sēdei nevēloties sīkāk runāt par Viņķeļa trūkumiem.

Pēc neoficiālas informācijas, PS biedri neesot mierā ar Viņķeļu ģimenes pieaugošo ietekmi partijā. Viņķelis frakcijā esot izveidojis savu grupējumu no cilvēkiem, ar kuriem kopā savulaik strādājis RD Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijā, vēsta laikraksts.

Pats Viņķelis laikrakstam teicies zinām par atsevišķu biedru vēlmi panākt pārmaiņas frakcijas vadībā, tomēr nevēlējās minēt, kas ir šīs neapmierinātības pamatā. Viņš tikai atgādināja, ka bijušas skarbas diskusijas par frakciju bloka veidošanu, bet galu galā izdevies panākt vienprātību. "Mums ir džentlmeņu vienošanās līdz frakcijas sēdei par šo jautājumu nerunāt," atteica politiķis.