Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas Domes (RD) deputāts Juris Viņķelis lūdz prokuratūru izvērtēt pašvaldībai nodarītos zaudējumus, kas radušies, iepriekšējā sasaukuma domei atbrīvojot no darba priekšpilsētu izpilddirektorus, kurus vēlāk tiesa atjaunoja amatos.

Viņķelis lūdz prokuratūru izvērtēt Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) rīcību un Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonu pārkāpumus par "prettiesiski pieņemtajiem Rīgas Domes lēmumiem, kas pašvaldībai radījuši vairāk kā 50 tūkstošus latu lielus zaudējumus".

Viņķelis uzskata, ka iepriekšējā sasaukuma domes lēmumi par izpilddirektoru atbrīvošanu no amata ir "radījuši demokrātiskā un tiesiskā valstī nepieļaujamu stāvokli, kad pašvaldības deputāti ar saviem lēmumiem rada zaudējumus pašvaldībai, kurus tā ir spiesta segt no nodokļu maksātāju naudas".

Jau vēstīts, ka tiesu spriedumi paredz atjaunot amatā vairākus atlaistos Rīgas izpilddirektorus – tagadējo PS deputātu, bijušo Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektoru Juri Viņķeli, bijušo Kurzemes rajona izpilddirektoru Armandu Agrumu un viņa pēcteci Orvilu Heniņu (LSDSP), kurš tika atlaists no darba pēc tam, kad tiesa uzdeva atjaunot amatā Agrumu. Visos gadījumos RD nolēma neturpināt tiesāšanos un noslēdza izlīgumus, paredzot atlaistajiem samaksāt kompensācijas.

Domes opozīcija jau ilgāku laiku nesekmīgi pieprasa noskaidrot un saukt pie atbildības bijušās un esošās domes amatpersonas un deputātus, ka iepriekš lēma par izpilddirektoru atlaišanu, un piedzīt no tām radušos zaudējumus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!