Uz sacensībām par Latvijas labākā disku golfa spēlētāja un spēlētājas titulu ieradās vairāk nekā trīs desmiti dalībnieku.

Divu dienu garumā aizvadot trīs sacensību apļus, kur katrā tika izspēlēti 18 laukuma grozi, septiņu dāmu konkurencē uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa divpadsmitgadīgā talsiniece Anna Riekstiņa, savukārt starp 24 kungiem spēcīgākais izrādījās rīdzinieks Gunārs Grundmanis.

Izvērstu Latvijas disku golfa čempionāta pirmā posma rezultātus iespējams aplūkot šajā interneta vietnē - http://www.diskgolfs.info.

Apliecināt savas prasmes vai izaicināt veiksmi spēlētāji varēja arī sacensību papilddisciplīnās. Pirmajā sacensību aplī uz 2.celiņa no starta laukuma 67 metru attālumā ar pirmo metienu vistuvāk grozam disku piemeta Gunārs Grundmanis (3,13 metri).

Otrajā aplī uz 16.celiņa vistālāko trāpījumu grozā no 12,70 metriem guva turnīra vecākais spēlētājs Aivars Galejs. Savukārt sacensību trešajā aplī uz 8.celiņa no 53 metru attālumā esošā starta laukuma ar pirmo metienu vistuvāk grozām disku piemeta Jānis Lūsis (1,26 metri).

Nākamais, otrais no sešiem Latvijas 2014. gada disku golfa čempionāta posmiem norisināsies Veselīga dzīvesveida dienas ietvaros 1.maijā "Ufogolf" disku golfa laukumā, Mežaparkā, Rīgā.

Latvijas čempionāta posmu kalendārs:
2.posms – 1.maijs, Ufogolf Mežaparks, Rīga.
3.posms "Laumas Open" – 21.-22.jūnijs, Laumu dabas parks, Īves pagagsts, Talsu novads.
4.posms "Ufogolf Lejasciems" – 2.-3. augusts, "Šķūnenieki", Lejasciema pag., Gulbenes novads.
5.posms – 6.-7.septembris, "Braku takas", Ērgļi, Ērgļu novads.
6.posms – 11.-12.oktobris, Laumu dabas parks, Īves pagasts, Talsu novads.

Disku golfs pastāv jau vairāk nekā 50 gadus. Tas tiek spēlēts līdzīgi kā tradicionālais golfs, tikai bumbiņas vietā, kas jāiesit bedrītē, disku golfā lidojošais šķīvītis jeb disks jātrāpa speciālā grozā. Uzvar tas, kas savu disku visos 9 vai 18 laukuma grozos ir trāpījis ar mazāko kopējo metienu skaitu. Spēle parasti notiek mežā, pļavās un parkos.