Foto: Jānis Lūsis
12. un 13. oktobrī Latvijā pirmajā pastāvīgajā disku golfa laukumā Laumu dabas parkā (Īves pagastā Talsu novadā) tiks aizvadīts noslēdzošais piektais posms Latvijas čempionātā disku golfā ar izšķirīgajām cīņām par godalgotajām vietām.

"Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē pirmo trīs vietu spēlētāju kopvērtējuma punktu starpība ir deldējama vienās sacensībās, tāpēc šis būs ne tikai pamatīgs meistarības, bet arī labs nervu pārbaudījums ikvienam, kurš kāro ieņemt godalgotu vietu," pastāstīja Jānis Lūsis, biedrības "Disku golfs" vadītājs.

"Pārējiem čempionāta dalībniekiem, kam kopvērtējuma punkti nav tik svarīgi, līderu cīņa radīs līdz šim neizjustu atmosfēru, un, iespējams, liks izvirzīt mērķi jau nākamgad būt vienam no tiem, kas cīnās par uzvaru. Savukārt tiem, kas ar disku golfu vēl nav pazīstami, šī ir unikāla iespēja izbaudīt aizraujošā un demokrātiskā sporta veida gaisotni, turklāt kopā ar pamatīgu pastaigu devu brīvā dabā.

Iepriekšējā vakarā, 11. oktobrī, pirms čempionāta noslēdzošā posma pirmo reizi Latvijā norisināsies īpašās Nakts sacensības, kuras organizē disku golfa klubs "Laumas".

Dalībnieki, bruņojušies ar diskiem, kas aprīkoti ar gaismiņām, pēc tumsas iestāšanās dosies mežā, lai izspēlētu vienu laukuma apli ar 18 groziem. Katram dalībniekam tiks izsniegts neliels gaismas stienītis, kas ar līmlenti būs jāpielīmē pie diska, savukārt pie katra starta laukumiņa un groza būs pa degošam lukturītim. Šis būs patiesi unikālas un aizraujošas sacensības īpašā gaisotnē!

Nav nozīmes, kāda ir pieredze šajā sporta veidā, – turnīros draudzīgi tiek uzņemti un apmācīti arī spēlētāji bez jebkādām iepriekšējām iemaņām. Uzvarētājs vienmēr būs tas, kas guvis visvairāk prieka!"

Disku golfa čempionāts tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Frisbija federāciju.

Kas ir disku golfs?
Pasaulē disku golfs pastāv jau vairāk nekā 50 gadus, un tas tiek spēlēts līdzīgi kā tradicionālais golfs, tikai bumbiņas vietā, kas jāiesit bedrītē, disku golfā lidojošais šķīvītis jeb disks jātrāpa speciālā grozā. Uzvar tas, kas savu disku visos deviņos vai 18 laukuma grozos ir trāpījis ar mazāko kopējo metienu skaitu.

Spēle parasti notiek mežā, pļavās un parkos. Apvidus dabīgie koki, krūmi, pakalni un ūdens kalpo kā šķēršļi metienam, padarot spēli interesantāku un neprognozējamāku.

Patlaban pasaulē ir vairāk nekā trīs tūkstoši disku golfa laukumu un miljoniem spēlētāju. Latvijā ir divi laukumi – Talsu novadā Laumu dabas parkā un "Ufogolf" laukums Rīgā, Mežaparkā. Šī spēle ir ļoti demokrātiska, jo tajā nav nekādu vecuma ierobežojumu un prasību pēc dārga, sarežģīta inventāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!