Foto: Shutterstock
Apelsīnu ievārījums labi noder tortes, pīrāgu, sacepumu u.c. pildījumiem.
180Minūtes
2Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgapelsīni1 kgcukurs

Sagatavošana

1

Apelsīnus nomazgā ar karstu ūdeni, noberžot ar asu suku, un ar visu mizu sagriež 0,5x0,5 cm gabaliņos (šim mērķim labāk izmantot bioloģiski audzētus apelsīnus ar plānu miziņu).

2

Pārkaisa cukuru un kad cukurs izkusis, sāk vārīt ievārījumu.

3

Ievārījumu vajag vārīt 3-4 piegājienos pa 10-15 minūtēm (uzvāra, pavāra un atstāj ievilkties. Atkal uzvāra, pavāra...), lai miziņas ievelkas.

4

Ja apelsīni ar sēkliņām, tad pēc uzvārīšanās, tās uzpeldēs un ar putu karoti varēs viegli noņemt.

5

Labi noder tortes, pīrāgu, sacepumu u.c. pildījumiem.

Iesūtīja: Amelita

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!