Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Slinkie tunča pīrādziņi, kurus pagatavot no gatavas filo mīklas. Tunča pildījumam pievieno arī pētersīļus, vārītas olas un fetas sieru. Garšos lieliski!
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 mlsviests1 sīpols1 čili pipars60 mlmilti250 mlpiens2 bundžas tuncis30 mlsakapāti pētersīļi3 cieti vārītas olas1 lielais fetas siera iepakojums6 sloksnes filo mīkla100 mlrīvmaize100 mlsviests

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu atzīmei.

2

Pannā izkausē 30ml sviestu, un apcep tajā smalki sakapātu sīpolu, kā arī sarkano čili, kas sagriezts gabaliņos un iztīrīts no asajām sēkliņām.

3

Pievieno miltus, sastāvdaļas apmaisa un apcep vēl minūti. Pēc tam pielej pienu un "mērci" maisa, līdz tā sāk burbuļot. Apvāra aptuveni 10 minūtes.

4

Kad gatavs, ņem nost no plīts un iemaisa masā tunča gabaliņus, sakapātus pētersīļus, novārīto olu gabaliņu un fetas sieru.

5

Ņem sešas filo mīklas plāksnes un to virspusi apklāj ar atlikušajiem 100ml sviesta un rīvmaizi. Mīklas plāksnes liek vienu otrai virsū, lai būtu divas kaudzītes ar trim sloksnēm.

6

Katru mīklas plākšņu tornīti sagriež četrās daļās, tā lai kopā būtu astoņi mīklas gabaliņi.

7

Tunča pildījumu sadala uz visām astoņām mīklas daļām, un aizloka pīrādziņu malas.

8

Pīrādziņus liek uz cepamās pannas, apkaisa ar sezama sēkliņām, apsmērē ar sviestu un liek cepeškrāsnī cepties 20 minūtes.

9

Kad zeltaini un gatavi, ņem laukā un pasniedz.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!