Foto: Shutterstock
Katras dienas kārumam vai svētku galdam pagatavots bagātīgs kēkss. Sastāvdaļas izvēlies pats – derēs gan visdažādākie žāvētie augļi, gan rieksti.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
5 gab.olas1 glāzecukurs1.5 glāzemilti200 gskābs krējums sāls1 gab.citrona miziņa100 gmaltas mandeles rozīnes pēc garšasžāvētas plūmes pēc garšasmagones saujapekanrieksti, dekorēšanai

Sagatavošana

1

Sakuļ krējumu ar cukuru, tad klāt olu dzeltenumus, tad miltus.

2

Tad pievieno "ekstras" – ja grib citronu kēksu, pierīvē miziņu no viena citrona, ja klasisku ar rozīnēm, pievieno rozīnes apviļātas miltos (tad tās "neslīkst" mīklā), vai plaucētas, sagrieztas gabaliņos un miltos apvārtītas plūmes (var aizstāt ar aprikozēm) un magones. Visu samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

3

Ieteikumi: Ja masai piejauc samaltas mandeles (attīrītas), kēkss sanāk irdenāks, bet tam jāpievieno mazāk miltu. Citrona miziņu var aizstāt ar apelsīna miziņu.

4

Kad kēksam pievienotas visas iecerētās piedevas, tad olu baltumus ar šķipsniņu sāls sakuļ stingrās putās. Tad iecilā pārējā mīklā.

5

Rotā ar pekanriekstiem vai valriekstiem.

6

Lej ietaukotā kēksa formā, cep 220°C, līdz gatavs (aptuveni 45–50 minūtes) – tik ilgi, lai keksā iedurot zobu bakstāmo, izvelkot tas paliktu sauss un bez mīklas krikumiem.

Iesūtīja: Ziziite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!