Sastāvdaļas
Sagatavošana
Burkānus noskalo un uzvāra ar visu mizu.
Sīpolus un selerijas sakni nomizo un sagriež nelielos kubiņos. Ķiploku saspiež vai smalki sarīvē.
Dziļā pannā vai katliņā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolus, pievienojot Vidusjūras tipa garšvielu maisījumu (koriandrs, baziliks, oregano, timiāns, dārza pupumētra u.t.t.), lauru lapu un paprikas pulveri.
Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pannā pievieno selerijas un ķiploku, visu sautē uz lēnas uguns. Kad dārzeņi ir sautējušies aptuveni 15 minūtes, izslēdz liesmu, izņem lauru lapu un nedaudz atdzesē.
Vārītos burkānus nomizo un sablenderē kopā ar kausēto sieru, sviestu un sautētajām selerijām un sīpoliem. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Biezeni pasniedz kā karsto piedevu pie gaļas vai zivju ēdieniem.
Lai labi garšo!