Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Piedāvājam brīnišķīgu Vidusjūras recepti vieglām vakariņām - cepeškrāsnī ceptai citronbutei ar fenheļiem, olīvām un mazajiem tomātiņiem. Citronbutei ir ļoti patīkama, maiga garša, turklāt kombinācijās ar dažādiem dārzeņiem un garšaugiem tā nezaudē savu īpašo, saldi maigo aromātu. Ar citronbuti saderēsies dažādi sausie baltie vīni, piemēram, Chardonnay un Chablis.

40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.fenheļi3 ĒKolīveļla16 gab.dažādas olīvas200 gķirštomāti6 gab.sīpolloki šķipsnačili pārslas4 gab.citronbute (apmēram 175 g katra)1 gab.citrona miza1 gab.citrons sagriezts daiviņās saujapētersīļi

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Sagriež plānās šķēlēs fenheļus, izklaidus ber cepamajā pannā un sajauc ar divām ēdamkarotēm olīveļļas, pārkaisa viegli ar sāli. Liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Tikmēr iztīra olīvām kauliņus, ja tādi ir (visaromātiskākās olīvas ir tieši tās - ar kauliņiem), sagriež lokus apmēram 6 – 7 cm garos gabalos, nomazgā tomātiņus.

2

Izņem pannu ar ceptajiem fenheļiem un tiem pa virsu liek olīvas, lokus, veselus tomātiņus, uzkaisa čili pārslas un piparus. Uz dārzeņiem uzgulda zivis, apslaka ar atlikušo eļļu, uzkaisa nedaudz sāli un piparus, un liek cepeškrāsnī uz 10 – 12 min., līdz zivis ir izcepušās.

3

Tikmēr norīvē citronam miziņu, smalki sakapā pētersīļus un sajauc kopā. Kad zivis izcepušās, citronu pētersīļu maisījumu pārkaisa tām pāri. Pasniedz karstas ar citrona daiviņām. Kā piedevu var pasniegt kuskusu vai rīsus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!