14Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
reņģes milti sakulta ola eļļa cepšanai MARINĀDEI:500 mlūdens50 mlgalda etiķis1 burkāns1 sīpols3 ķiploka daiviņas2 lauru lapas smaržīgie pipari pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Sagatavošana
1
Reņģes iztīra, apcep no katras puses pa vienai minūtei sakarsētā eļļā, pirms tam apviļājot miltos un sakultā olā. Pēc tam reņģes atdzesē.
2
Gatavo marinādi. Ūdenim pievieno etiķi, gabaliņos sagrieztu burkānu, vienu sašķēlētu sīpolu, dažas ķiploku daiviņas, lauru lapas, dažus smaržīgos piparus, sāli, melnos piparus. Visu lēnām uzkarsē, pavāra piecas minūtes. Ļauj atdzist.
3
Atdzisušās reņģēs sakārto aizvākojamā traukā, pārlej ar uzvārītu un atdzesētu marinādi, aizvāko un liek ledusskapī uz nakti.
Ievēro – ja marinētās reņģes ēdīsi nākamajā rītā, marinādi jātaisa stiprāku, ja vēlāk – vājāku.
Iesūtīja: Silvija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit