Vienkārši pagatavojams deserts, ar ko pārsteigt ciemiņus. Konfektes, pārslas un brūnais cukurs lieliski papildina ābola garšu, un māja smaržo pēc siltuma un svētkiem! Īpašos gadījumos papildini ceptos ābolus ar vaniļas saldējumu vai karoti putukrējuma. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā bloga "Lindas virtuve" autore Linda Tellgrena un "Dobeles dzirnavnieks".
40Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 āboli25 g"Dobeles dzirnavnieks" četrgraudu pārslas35 gkviešu milti55 gbrūnais cukurs0.5 TKkanēlis30 gsviests4 īrisa konfektes

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem. Pannu izklāj ar cepampapīru.

2

Bļodiņā kopā sajauc četrgraudu pārslas, miltus, cukuru un kanēli. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un ar pirkstiem to ieberž pārējās sastāvdaļās, līdz izveidojas drumstalām līdzīga masa.

3

Ābolus nomazgā un ar asu nazi izgriez serdes tā, lai ābola apakša paliktu neskarta (lai vēlāk neiztek ārā pildījums). Ābolus liec uz sagatavotās pannas.

4

Katrā ābolā ieliec vienu uz pusēm pārgrieztu konfekti, bet virsū katram ābolam ber ¼ daļu no pārslu pildījuma. Liec cepties krāsnī uz 20 minūtēm vai līdz āboli mīksti. Pasniedz siltus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!