Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Itāļi nudien ir parūpējušies par visu to labāko. Krāsnī cepti dārzeņi ar riekstiem un rozīnēm. Un nemaz nevajag baidīties no sīpoliem un ķiplokiem, kas gribēs, bučosies tāpat!
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
12 šalotes sīpoli1 ķiploks1 baklažāns4 ĒKolīveļļa250 gķirštomāti ķekaros2 ĒKciedru rieksti2 ĒKrozīnes200 gzaļās olīvas, pildītas ar citronu2 ĒKbalzamiko etiķis sauja bazilika lapas

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādu atzīmei.

2

Šalotes sīpolus, notīrītas ķiploku daiviņas un lielos gabalos sagrieztu baklažānu liek cepamajā traukā. Apslaksta ar olīveļļu un cep aptuveni 50 minūtes cepeškrāsnī, līdz sīpoli kļūst brūni.

3

Pēc tam trauku ņem laukā, uzliek pa virsu ķiršu tomātu ķekarus un ciedru riekstus. Apslaksta ar atlikušo eļļu un liek cepties aptuveni 30 minūtes.

4

Kad dārzeņi gatavi, pievieno rozīnes un olīvas, aplej ar nedaudz balzamiko etiķi, viegli apmaisa. Garnē ar bazilika lapām.

5

Pasniedz siltus, kopā ar grilētu vai sutinātu gaļu vai zivīm. Bet lieliski garšos arī tāpat.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!