Foto: Shutterstock
Burvīga ceptu nēģu recepte, kuru man ierādīja un padomus nesavtīgi sniedza manas draudzenes mamma Edītes kundze. Nēģi sanāk ļoti garšīgi. Iesākumā nēģi ir jāapbrūnina - tos var grilēt uz oglēm vai cept uz pannas, atkarībā no tā, kādas kuram iespējas. Nēģu gatavošana tiek pabeigta cepeškrāsnī melnās tējas mērcē.
90Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

nēģi pēc garšassāls melnā tēja4 TKželatīna uz 1 l tējas

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo dziļu cepamo formu, kurā var ieguldīt nēģus visā garumā.

2

Svaigus nēģus noskalo, apkaisa ar sāli un izmaisa. Tos liek uz sausas pannas vai karstām oglēm un apcep brūnus. To izdarīt ērtāk būs uz grila, bet arī uz pannas var labi apbrūnināt. Kamēr nēģi cepas, pagatavo vāju melno tēju. To sajauc ar sāli un želatīnu (4 tējkarotes uz 1 litru ūdens). Sāli pievieno pēc garšas.

3

Pēc tam, kad nēģi apcepušies, tos saspiež viegli plakanus, izmantojot divus griežamos dēlīšus - uz viena liek nēģi, ar otru spiež. Uzmanies, spiešanas brīdī no nēģiem iztecēs asiņainas sulas, bet neuztraucies, tā tam jābūt, tādēļ arī spiežam.

4

Nēģus liek cepamajā formā, aplej ar melno tēju tā, lai nēģi būtu gandrīz apsegti. Cep 35 - 45 minūtes, atkarībā no tā, cik lieli ir nēģi.

Pasniedz atdzesētus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!