Foto: Shutterstock
Vokpannā cepti rīsi ar garnelēm, zirnīšiem un sojas dīgstiem.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 grīsi10 gab.kaltētas šitake sēnes200 ggarneles100 gzaļie zirnīši150 gsojas dīgsti2 gab.ķiploka daiviņas200 gvārīts šķiņķis3 gab.sīpoli2 gab.olas8 ĒKzemesriekstu vai kukurūzas eļļa2 ĒKsojas mērce2 ĒKausteru mērce1 tasebuljons1 ĒKrīsu vīns vai šerijs

Sagatavošana

1

Rīsus izvāra.

2

Austersēnes izmērcē siltā ūdenī, notecina sietā un nogriež sīkstos kātiņus, cepurītes sagriež četrās daļās.

3

Saldētas garneles atlaidina. Saldētus zirnīšus vāra 3 min., bet ja svaigus - 10 minūtes.

4

Sojas dīgstus noskalo un nosusina. Ķiplokus notīra un sīki sakapā, šķiņķi sagriež kubiņos, sīpolus sīki sakapā, bet lokus sagriež gredzentiņos. Sakuļ olas.

5

Vokpannā lej 2 ēdamk. eļļas, tajā apcep ķiplokus un sīpolus līdz caurspīdīgumam, maisot pievieno garneles un 1 min. stipri apcep. Pēc tam noliek blakus.

6

Vokpannā vai dziļā pannā lej 6 ēdamk. eļļas un tajā maisot apcep šķiņķi un sakultas olas. Nepārtraucot maisīšanu, pievieno rīsus. Pieliek sēnes, garneles, zirnīšus un sojas dīgstus, pārlej ar sojas mērci, austeru mērci un buljonu un maisot sautē 2 minūtes. Pielej rīsu vīnu, pēc garšas pieliek sāli un piparus.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!