Foto: Publicitātes attēls

Kurš teicis, ka nelielām uzkodām jābūt izsmalcinātām. Ēšanu var padarīt itin jautru, kotleti un cīsiņus pārvēršot apetītlīgā bruņurupucī. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rīgas miesnieks".

25Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 maltās gaļas kotletes (jēlas)12 cīsiņi, piemēram, "Rīgas miesnieks" Rakveres cīsiņi4 šķēlesauksti kūpināts bekons8 krustnagliņas4 salātlapas

Sagatavošana

1

Uzliec jau iepriekš pagatavotās jēlās kotletes uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru. Katra bruņurupuča pagatavošanai sagriez 2 cīsiņus gareniski uz pusēm un vienā galā veic 3 iegriezumus (tie būs bruņurupuča pirksti), iespraud kotletē 2 cīsiņu pusītes ar pirkstiem uz ārpusi kā priekškājas un 2 – kā pakaļkājas.

2

Lai izveidotu galvu, nogriez 3/4 cīsiņa un tā galā izdari iegriezumu – tā būs bruņurupuča mute. Lai izveidotu bruņurupuča acis, cīsiņā iespraud 2 krustnagliņas un iespied cīsiņu kotletē. Lai galva turētos uz augšu, paliec zem tās nelielu cīsiņa gabaliņu.

3

No mazās cīsiņa ceturtdaļas izveido bruņurupuča asti. Tāpat izveido arī pārējos bruņurupučus.

4

Sagriez katru bekona šķēli gareniski uz četrām daļām, lai sanāktu 4 gareniskas šauras šķēles. Izvieto 2 šķēles pāri kotletei vienā virzienā un 2 – otrā virzienā, lai veidotos rūtiņas.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Bruņurupučus ieliek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes vai līdz brīdim, kad cīsiņi ir pilnībā izcepušies un bekons ir kļuvis brūngans.

6

Maltīti pasniedz, bruņurupučus liekot uz salātlapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!