Ūdens peldnē izkausē šokolādi ar sviestu. Kad šokolāde nedaudz padzisusi, tai pievieno skābo krējumu un visu sajauc.

Atsevišķā traukā saputo olas ar cukuru. Pēc tam saputotajā olu masā ielej šokolādes masu, visu saputo. Pievieno miltus un atkal visu saputo.

Šokolādes masu lej cepešformā un cep iekriekš sakarsētā cepeškrāsnī 160 līdz 170 grādos vismaz 30 līdz 40 minūtes. Pēc tam izcepto šokolādes biskvītu atdzesē. Nesatraucies, ja biskvīts liksies mīksts un ne tik biezs – tā tam būs jābūt.

Atsevišķā traukā gatavo krēmu – pievieno krēmsieru, skābo krējumu, pūdercukuru, kā arī pusi no citrona sulas. Visu saputo ar mikseri.

Uz atdzisušā šokolādes biskvīta liek virsū krēmsiera krēmu. Uz tā virsū liek zemenes, bet pēc tam viegli pārkaisa pūdercukuru. Kūku var dekorēt arī ar svaigajām piparmētru lapiņām vai citām ogām.

Lai labi garšo!

Grēcīgā šokolādes kūka ar ogām un krēmsieru
Foto: DELFI

Kāda ir Tava iecienītākā recepte? Pastāsti to citiem, sūti recepti ar foto uz receptes@delfi.lv. Interesantākās idejas publicēsim Tasty.lv recepšu katalogā. Ik mēnesi izvēlēsimies vienu, interesantāko recepti, kuras autoru gaida vērtīga balva no Tasty.lv!