Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Karsta šokolādes kūka ar kārdinošu pildījumu – lavu. Pasniedz kūciņas uzreiz pēc pagatavošanas, kamēr pildījums vēl silts. Pats jaukākais – šajā receptē netiek izmantoti milti.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 gtumšā šokolāde100 gsviests (+ atsevišķi ietaukošanai)3 ĒKbrendijs3 ĒKpūdercukurs6 saputoti olu baltumi

Sagatavošana

1

Vispirms sagatavo trauciņus (derēs brilē krēma trauciņi) vai apaļus konditorejas riņķus. Tos ietauko ar izkausētu sviestu un noliek uz cepešplāts. Ja izmantosi formiņas, no tām lavas kūku būs grūtāk izņemt. Bet, ja izmanto riņķa formas, tad tās noliec uz cepampapīra sloksnītēm un nekustini – pēc cepšanas riņķi varēsi nocelt kūkai nost.

2

Šokolādi salauž gabaliņos un liek bļodiņā. Pievieno arī kubiņos sagrieztu sviestu. Bļodiņu novieto katliņā, kurā ir verdošs ūdens, un ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, uzmanot, lai tā nesaiet kunkuļos. Tad iemaisa izkausētajā šokolādē pūdercukuru un brendiju.

3

Pēc tam šokolādes masu iecilā saputotos olu baltumos, kas nedaudz noturēti istabas temperatūrā. Kad masa ir vienmērīga, to ieklāj trauciņos vai formas riņķos (tās nekustinot, lai pildījums neizlīst).

4

Cepešplāti ar sapildītajiem trauciņiem liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 220°C. Cep apmēram 10 minūtes – ap malām kūkai jābūt stingrai, bet vidū šķidrai. Gatavās šokolādes lavas kūkas pasniedz tāpat no trauciņiem vai rūpīgi uzliek uz šķīvjiem. Pasniedz uzreiz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!